Okno edycji punktów

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1037
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Okno edycji punktów

Post autor: MarekOtt » czwartek, 12 października 2017, 09:43

Dzień dobry.

Chciałem zgłosić propozycję dodania do okna edycji punktu, możliwość zmiany kolejności warstw tak jak to ma miejsce w menu "warstw" oraz "zmiana nazwy i opis". Ogólnie może warto by było się zastanowić by to okno o nazwie "zmiana nazwy i opis" zmienić na "właściwości warstwy" bo w sumie "zmiana nazwy i opis" mało z tym oknem ma już wspólnego :)

BTW. w "zmiana nazwy i opis" - nie działką przyciski przesunięcia o jedną pozycję warstwy, działają tylko przesunięcie na górę i na dół.
Załączniki
Przechwytywanie2.JPG
Przechwytywanie2.JPG (48.53 KiB) Przejrzano 607 razy
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (87.24 KiB) Przejrzano 607 razy

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1037
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Okno edycji punktów

Post autor: MarekOtt » środa, 7 marca 2018, 09:48

Czy można by było w wolnej chwili dodać możliwość zapamiętywania położenia tego okna. Aktualnie po jego wywołaniu wyskakuje zawsze na środku ekranu, zasłaniając mapę :)
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (116.98 KiB) Przejrzano 354 razy

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 755
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Okno edycji punktów

Post autor: maciekwu » środa, 7 marca 2018, 11:13

Mam wrażenie, że dotyczy to większości o ile nie wszystkich wyskakujących okien. Rozlokowuję je sobie tak by były funkcjonalne, a przy następnym uruchomieniu od nowa.

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2586
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Okno edycji punktów

Post autor: FaFaL » środa, 7 marca 2018, 14:23

Pewnie nie jest to technicznie możliwe, ale mi się marzy aby okno edycji punktu, czy okna modyfikacji stylu linii itp było zrobione jako okno inspektora:
nodes.png
nodes.png (34.36 KiB) Przejrzano 315 razy
Takie okno można było włączać lub wyłączać i pokazywałoby właściwości klikniętego punktu (oczywiście z możliwością zmiany) czy też linii i obiektów zakmniętych :)
ale tak jak zaznaczyłem, nie wiem czy to technicznie możliwe :D
Pozdrawiam Rafał Kocierz

ODPOWIEDZ