Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 227
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: walklim » środa, 29 listopada 2017, 19:53

Witam, czy moglibyście dodać dwa knefelki "<" ">" co by realizowały polecenie jak w temacie ?
Ostatnio zmieniony czwartek, 30 listopada 2017, 08:13 przez walklim, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5783
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Tachumetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: Jurek B. » środa, 29 listopada 2017, 23:24

Witam, ale to przechodzenie ma dotyczyć przechodzenia między wierszami pikiet na stanowisku czy może stanowisk na liście zadań tachimetrycznych?
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 227
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: walklim » czwartek, 30 listopada 2017, 08:13

przeskakiwanie między kolejnymi zadaniami / stanowiskami , np. według nazw plików
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5783
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: Jurek B. » czwartek, 30 listopada 2017, 08:47

Czyli to w okienku wczytywania zadań tachimetrycznych chce Pan by dodać te strzałki?
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 227
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: walklim » czwartek, 30 listopada 2017, 15:59

proponuję między ikonami "Doczytaj stanowisko" i "Zapisz stanowisko" albo lepiej obok "stanowisko wys.instr.:" żeby nie trzeba było otwierać kolejnego stanowiska przez "wczytaj zadanie" i szukać pliku w liście tyko klik w strzałeczke i mamy następne, poprzednie itd.
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5783
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: Jurek B. » piątek, 1 grudnia 2017, 08:55

Ok teraz już rozumiem, ale jak program ma określić, które jest następne lub poprzednie?
Według daty, numeru stanowiska czy może numeracji pikiet wewnątrz?
Obawiam się, że nie zawsze rozpoznanie będzie prawidłowe.
Może powinien być widoczny podgląd poprzedniego/następnego stanowiska z możliwością kliknięcia w nie lub przejścia w lewo/prawo?
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 227
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: walklim » piątek, 1 grudnia 2017, 20:44

Do ustalania kolejności ja bym się trzymał nazw plików ponieważ domyślnie są to numery stanowisk.
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 227
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: walklim » piątek, 15 grudnia 2017, 10:29

up ! Tak się tylko chciałem przypomnieć.
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5783
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: Jurek B. » piątek, 15 grudnia 2017, 10:48

Propozycja czeka w kolejce :(
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 227
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: walklim » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 09:38

mam 350 stanowisk, kurcze jak mnie to wk.... denerwuje . Przy okazji zauważyłem że kiedy mam dużo obserwacji oznaczonych jako nawiązania podczas przeliczania zadania tachimetrycznego program wyświetla następujący komunikat:
punkt PS301 (nawiązanie) jest już w bazie, współrzędne nowego punktu X=0, Y=0, H=0. Prawdopodobnie przekraczam liczbę punktów nawiązania jaką założyliście dla jednego stanowiska.
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2198
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: grzes » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 18:58

W test:
ttach.png
ttach.png (4.85 KiB) Przejrzano 465 razy
Nawiązań jest chyba max 10
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 227
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: walklim » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 22:53

SUPER działa! bardzo dziękuję.
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 227
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: walklim » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 23:03

no jest ok ale trzeba popracować nad dialogiem czy zapisać zmiany w zadaniu . kiedy potwierdzam że tak, zmiany nadpisują się jako następne zadanie które chciałem otworzyć.
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2198
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: grzes » wtorek, 9 stycznia 2018, 10:31

poprawka jest juz w test
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 227
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Tachimetria - przejdź do kolejnego / następnego

Post autor: walklim » środa, 10 stycznia 2018, 14:17

działa :D
pozdrawiam Waldek Klimek

ODPOWIEDZ