Odnośniki - przenoszenie na warstwę

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Marcin
__
__
Posty: 16
Rejestracja: środa, 28 listopada 2007, 10:46

Odnośniki - przenoszenie na warstwę

Post autor: Marcin » poniedziałek, 24 listopada 2008, 14:07

Mam dużo opracowań kanalizacji Przy wpisywaniu rzędnych korzystam z odnośników, a ostatnio oczywiście z nowej ikonki umożliwiającej wpisywanie dwóch rzędnych za jednym zamachem. Bardzo przydatna funkcja.
Niestety podczas opracowań często muszę chować na osobną warstwę błędne rzędne (wykonawcy niestety zawalają), które nie mogą znaleźć się na wydruku. W tym momencie korzystam z opcji przenoszenia na inną warstwę. I tutaj jest problem, rzędne przenoszą się, odnośnik zostaje. W tym momencie muszę go kasować, a jak chcę przenieść rzędną ponownie na stare miejsce, to muszę ponownie wstawiać odnośnik.
Nie dałoby rady zrobić to tak, aby odnośnik przechodził z rzędną czy ogólnie napisem, który jest do niego przyporządkowany?

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Odnośniki - przenoszenie na warstwę

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 11 kwietnia 2011, 12:59

przypominam temat, bo odnośniki nadal nie dają się przenieść ani same, ani razem z napisem.
Jeszcze drobiazg, proponuję poprawić literówkę przy nadpisywaniu archiwum :)
pzdr
Have a nice day

Polaris
__
__
Posty: 45
Rejestracja: wtorek, 24 stycznia 2012, 13:50

Re: Odnośniki - przenoszenie na warstwę

Post autor: Polaris » piątek, 9 marca 2018, 13:04

Zauważyłem, że niestety odnośniki nadal nie przenoszą się razem z opisami. Ogólnie to w ogóle nie można ich przenieść ani skopiować na inną warstwę.
Jedno zastrzeżenie - mam wersję 8.10.5.12, czyli półroczną, więc może od tego czasu coś się zmieniło.

ODPOWIEDZ