Punkt na domiarze

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
marcinn
______
______
Posty: 537
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Punkt na domiarze

Post autor: marcinn » piątek, 8 lutego 2019, 10:48

Mam prośbę- czy można wprowadzić ikonkę zmiany kolejności prostej dla ikonki obliczeń "Punkt na domiarze"? Identyczną jak w "Opis-miary bieżące"

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2262
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Punkt na domiarze

Post autor: grzes » poniedziałek, 11 lutego 2019, 10:58

Dodane w wersji testowej
pozdrawiam
grzes

marcinn
______
______
Posty: 537
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Punkt na domiarze

Post autor: marcinn » wtorek, 19 marca 2019, 18:29

A czy dałoby się aktywować ikonkę "Oblicz" po zmianie prostej? Jeżeli zrobię obliczenia,kliknę oblicz, a następnie zmienię strzałkami kierunek prostej to ikonka "Oblicz" dalej pozostaje szara, dopóki nie zmienię jakiś wartości. A czasami nie muszę nic zmieniać, poza kierunkiem prostej

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2262
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Punkt na domiarze

Post autor: grzes » środa, 20 marca 2019, 15:34

Jest już w wersji testowej
pozdrawiam
grzes

marcinn
______
______
Posty: 537
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Punkt na domiarze

Post autor: marcinn » środa, 20 marca 2019, 17:16

Działa super! Kiedyś podrzuciłem jeszcze jeden pomysł, ale nie pamiętam czy był oddzew. Aktualnie przy obliczeniach można wskazać linię i punkty same wskakują do tabelki. Tylko niezależnie gdzie klikniemy to punkt początkowy i końcowy zawsze wskoczy taki sam. Pytanie czy dałoby się zrobić w ten sposób, że początek linii będzie definiowany w zależności od tego na który koniec linii klikniemy? Obrazek poniżej

Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (17.54 KiB) Przejrzano 911 razy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2262
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Punkt na domiarze

Post autor: grzes » środa, 20 marca 2019, 18:15

dodane do testowej :D
pozdrawiam
grzes

marcinn
______
______
Posty: 537
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Punkt na domiarze

Post autor: marcinn » środa, 20 marca 2019, 21:16

Coś mi nie działa. Próbowałem na istniejącej już tabeli, ale chyba nie trzeba zakładać nowej?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2262
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Punkt na domiarze

Post autor: grzes » środa, 20 marca 2019, 23:16

na moich prostych liniach dziala ok - prosze moze podeslac projekt na grzes malpa xgeo.pl (i numery punktow linii na ktorych nie dziala)
pozdrawiam
grzes

ODPOWIEDZ