wms- funkcja włącz-wyłącz

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
marcinn
______
______
Posty: 517
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

wms- funkcja włącz-wyłącz

Post autor: marcinn » środa, 13 marca 2019, 12:18

Witam. Czy dałoby się wprowadzić do WMS funkcję chwilowego wyłączenia? Aktualnie w okienku jest tylko opcja przerwij co wyłącza usługę. Przydałby się klawisz włącz/wyłącz jeżeli chcemy tylko na chwilę wyłączyć i wrócić do usługi. Teraz trzeba dać przerwij, a następnie znowu wybrać usługę rozwijając menu WMS.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2224
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: wms- funkcja włącz-wyłącz

Post autor: grzes » czwartek, 14 marca 2019, 11:33

Do podmiany w katalogu programu: wms
pozdrawiam
grzes

marcinn
______
______
Posty: 517
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: wms- funkcja włącz-wyłącz

Post autor: marcinn » poniedziałek, 18 marca 2019, 18:40

Nie do końca o to mi chodziło, ale ta funkcja też jest super. Miałem na myśli bardziej funkcję stop- czyli całkowite wyłączenie podglądu wms, ale pozostawienie tego okienka, żeby w dowolnym momencie można było z powrotem włączyć działanie wms- np. jeżeli chcemy szybko zobaczyć różnicę między wms, a mapą to włączamy i wyłączamy wms. Jeżeli by się dało to można też to dorzucić do tego okienka z ikonką kwadratu

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2224
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: wms- funkcja włącz-wyłącz

Post autor: grzes » poniedziałek, 18 marca 2019, 22:44

marcinn pisze:
poniedziałek, 18 marca 2019, 18:40
do tego okienka z ikonką kwadratu
Mówimy o menu jakie sie rozwija po nacisnieciu ikonki "WMS"?
pozdrawiam
grzes

marcinn
______
______
Posty: 517
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: wms- funkcja włącz-wyłącz

Post autor: marcinn » wtorek, 19 marca 2019, 10:25

Chodzi mi o to małe okienko do którego jest dodana funkcja pauzy. Ta funkcja jest fajna, bo zatrzymuje wms. A chodziło mi o funkcję, która wyłączy wms, ale nie wyłączy okienka- jeżeli teraz chcę wyłączyć wms, to muszę kliknąć krzyżyk i żeby ponownie włączyć wms to trzeba na nowo rozwinąć listę.
Wystarczyłoby dodać funkcję wyłączenia/włączenia wms do tego małego okienka. Funkcję pauzy oczywiście zostawić bo dobrze się też sprawdza.

ODPOWIEDZ