WZDE

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Andyjas
_
_
Posty: 8
Rejestracja: środa, 31 lipca 2019, 15:06

WZDE

Post autor: Andyjas » poniedziałek, 14 września 2020, 11:08

Czy można zrobić edytowalny formularz wzde ( ten drukuj wykaz-stan dotychczasowy z swd, stan nowy z danych C-geo) w rozliczaniu użytków ?
dwa poprzednie są edytowalne. Pilne . Dziękuję.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6597
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WZDE

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 14 września 2020, 11:14

Programista dostał to do zrobienia, jak będzie gotowe - dam znać.
Pozdrawiam Jurek B.

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 943
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: WZDE

Post autor: maciekwu » poniedziałek, 14 września 2020, 12:07

Mam problem z tworzeniem WZDE. Zaimportowałem GMl (dane opisowe+grafika) wprowadziłem nowe działki podziałowe. Przy tworzeniu WZDE gdy wpisuję numer działki przed podziałem otrzymuję komunikat, że takiej działki w ostatnio zaimportowanym pliku GMl -działka taka zaimportowała się z tego GML. Nie są pobieran żadne dane z tego GML. Nie ma znaczenia czy numer działki jest poprzedzony terytem. Mam wpisane by nie drukować pow. użytku mniejszego niż 0,0001 ale w WZDE wykazywane są powierzchnie 0,0000 dla użytków

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6597
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WZDE

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 14 września 2020, 12:21

maciekwu pisze:
poniedziałek, 14 września 2020, 12:07
Mam problem z tworzeniem WZDE. Zaimportowałem GMl (dane opisowe+grafika) wprowadziłem nowe działki podziałowe. Przy tworzeniu WZDE gdy wpisuję numer działki przed podziałem otrzymuję komunikat, że takiej działki w ostatnio zaimportowanym pliku GMl -działka taka zaimportowała się z tego GML. Nie są pobieran żadne dane z tego GML. Nie ma znaczenia czy numer działki jest poprzedzony terytem. Mam wpisane by nie drukować pow. użytku mniejszego niż 0,0001 ale w WZDE wykazywane są powierzchnie 0,0000 dla użytków
Takie posty na forum nie mają szans na rozwiązanie - już wielokrotnie pisaliśmy, żeby w indywidualnych problemach zwracać się do naszego serwisu - wtedy możemy pomóc online, widząc wszystkie dane. Tu nie załączył Pan ani oryginalnego GML, ani Pana projektu, ani informacji jaką działkę Pan dzielił i jakie nowe działki utworzył.
Najszybciej mogę pomóc gdy zadzwoni Pan do mnie, a nie przez wpisy na forum.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6597
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WZDE

Post autor: Jurek B. » wtorek, 15 września 2020, 19:27

Andyjas pisze:
poniedziałek, 14 września 2020, 11:08
Czy można zrobić edytowalny formularz wzde ( ten drukuj wykaz-stan dotychczasowy z swd, stan nowy z danych C-geo) w rozliczaniu użytków ?
dwa poprzednie są edytowalne. Pilne . Dziękuję.
W wersji testowej jest już dostęp do edycji tego formularza WZDE.
Pozdrawiam Jurek B.

KZibi
____
____
Posty: 189
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: WZDE

Post autor: KZibi » czwartek, 17 września 2020, 21:40

Jurek B. pisze:
wtorek, 15 września 2020, 19:27
Andyjas pisze:
poniedziałek, 14 września 2020, 11:08
Czy można zrobić edytowalny formularz wzde ( ten drukuj wykaz-stan dotychczasowy z swd, stan nowy z danych C-geo) w rozliczaniu użytków ?
dwa poprzednie są edytowalne. Pilne . Dziękuję.
W wersji testowej jest już dostęp do edycji tego formularza WZDE.
Witam
Po wersji testowej "zgubiły" się raporty jest tylko podgląd.
Przy okazji czy jest możliwe w edycji WZDE (wykaz-stan dotychczasowy z swd, stan nowy z danych C-geo)
wstawić ID roboty. Do tej pory w innym formularzu WZDE ( Id [$pKERG(Id)] ) "działa" w nowym już nie.

Pozdrawiam
KZibi

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6597
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WZDE

Post autor: Jurek B. » piątek, 18 września 2020, 09:13

Po wersji testowej "zgubiły" się raporty jest tylko podgląd.
Rozumiem, że chodziło o to, że nie ma możliwości zapisu WZDE do Raportów C-GEO? Jeśli tak to przekażę programiście, i wydaje się mi, że tego jednak dotąd nie było. Również Id pracy dodamy do zmiennych w formularzu.
Pozdrawiam Jurek B.

KZibi
____
____
Posty: 189
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: WZDE

Post autor: KZibi » piątek, 18 września 2020, 09:58

Jurek B. pisze:
piątek, 18 września 2020, 09:13
Po wersji testowej "zgubiły" się raporty jest tylko podgląd.
Rozumiem, że chodziło o to, że nie ma możliwości zapisu WZDE do Raportów C-GEO? Jeśli tak to przekażę programiście, i wydaje się mi, że tego jednak dotąd nie było. Również Id pracy dodamy do zmiennych w formularzu.
Wyraziłem się może niezbyt precyzyjnie chodzi mi o to, że raporty które generuję z obliczeń nie "trafiają" do raportów bo nie ma
w zakładce raporty raportów tylko pozostał podgląd raportu. Tak jest po wgraniu c-geo testowego, jak wrócę do bieżącej aktualizacji
raporty są tam gdzie mają być.
KZibi

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6597
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WZDE

Post autor: Jurek B. » piątek, 18 września 2020, 10:08

Proszę o kontakt z naszym serwisem - pomożemy online - wygląda na to, że okno z listą raportów zostało tak pomniejszone, że go nie widać -serwisant przywróci jego rozmiar przez zmianę w oknie raportów.
Pozdrawiam Jurek B.

KZibi
____
____
Posty: 189
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: WZDE

Post autor: KZibi » piątek, 18 września 2020, 19:14

Jurek B. pisze:
piątek, 18 września 2020, 10:08
Proszę o kontakt z naszym serwisem - pomożemy online - wygląda na to, że okno z listą raportów zostało tak pomniejszone, że go nie widać -serwisant przywróci jego rozmiar przez zmianę w oknie raportów.
Wtam
Nie dałem rady dziś połączyć się z serwisem.
Ciekawi mnie tylko dlaczego na pliku oryginalnym (po aktualizacji) okno raportów jest a po wgraniu testowego znika.
Jakby okno było tak pomniejszone że nie widać go to byłoby tak samo w obu przypadkach tzn. przed wgraniem testowego i po wgraniu testowego.
Czy nie tkwi jakiś błąd w testowym?
Pozdrawiam
KZibi

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6597
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WZDE

Post autor: Jurek B. » piątek, 18 września 2020, 19:34

Proszę w takim razie o kontakt z serwisem w poniedziałek.
Pozdrawiam Jurek B.

KZibi
____
____
Posty: 189
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: WZDE

Post autor: KZibi » poniedziałek, 21 września 2020, 10:48

Jurek B. pisze:
piątek, 18 września 2020, 19:34
Proszę w takim razie o kontakt z serwisem w poniedziałek.
Witam
Skontaktowałem się z serwisem, niestety nic nie dało się zrobić. Pan z serwisu poinformował, że przekaże temat informatykowi.
Dodatkowo sprawdziłem "testowy" na trzech innych komputerach i jest tak samo :( .
Wygląda na to że to "coś" jest w pliku testowym.
Pozdrawiam
KZibi

KZibi
____
____
Posty: 189
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: WZDE

Post autor: KZibi » poniedziałek, 21 września 2020, 11:09

KZibi pisze:
poniedziałek, 21 września 2020, 10:48
Jurek B. pisze:
piątek, 18 września 2020, 19:34
Proszę w takim razie o kontakt z serwisem w poniedziałek.
Witam
Skontaktowałem się z serwisem, niestety nic nie dało się zrobić. Pan z serwisu poinformował, że przekaże temat informatykowi.
Dodatkowo sprawdziłem "testowy" na trzech innych komputerach i jest tak samo :( .
Wygląda na to że to "coś" jest w pliku testowym.
Pozdrawiam
KZibi
Temat już nie aktualny panowie z serwisu wykryli przyczynę i jest wszystko dobrze (nowy testowy), wielkie dzięki dla nich
za szybką pomoc :D
KZibi

Aoschin
__
__
Posty: 28
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: WZDE

Post autor: Aoschin » sobota, 3 października 2020, 10:24

Czy w formularzu WZDE "stare z SWDE/GML, nowe z C-GEO" można by wyłączyć ustawianie takich samych użytków w jednej linii, w przypadku wykazu zmian do podziału oraz przeniesienie numerów i pola powierzchni do góry, tak aby stan nowy wyglądał adekwatnie do stanu dotychczasowego?
Zrzut ekranu 2020-10-03 102051.png
Zrzut ekranu 2020-10-03 102051.png (25.77 KiB) Przejrzano 735 razy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6597
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WZDE

Post autor: Jurek B. » niedziela, 4 października 2020, 17:43

Aoschin pisze:
sobota, 3 października 2020, 10:24
Czy w formularzu WZDE "stare z SWDE/GML, nowe z C-GEO" można by wyłączyć ustawianie takich samych użytków w jednej linii, w przypadku wykazu zmian do podziału oraz przeniesienie numerów i pola powierzchni do góry, tak aby stan nowy wyglądał adekwatnie do stanu dotychczasowego?
Przydałby się ten projekt, w którym wykonał Pan podział, by szybciej nam było poprawić tą procedurę.
Pozdrawiam Jurek B.

Aoschin
__
__
Posty: 28
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: WZDE

Post autor: Aoschin » niedziela, 4 października 2020, 21:51

Kopia projektu poszła na softline@xgeo.pl.

Pozdrawiam
Ao

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6597
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WZDE

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 5 października 2020, 12:52

Co do prawej części WZDE, to wszystkie przykłady WZDE do których dotarliśmy, mają taki właśnie układ nr i pow. działek, więc programista nie bardzo chce to zmieniać. Z lewą stroną jest inny problem - nie jesteśmy na razie pewni czy da się to zmienić, jak się to uda - damy znać.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ