ULDK

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
drelson
___
___
Posty: 66
Rejestracja: poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 15:01

ULDK

Post autor: drelson »

Czy można by było do usługi ULDK wstawianie działek przez wskazanie dodać opcję "wstawiaj działki sąsiednie" ?

Przy okazji jak wygląda sprawa z numerami punktów ? Da się to załatwić żeby również i punkty wskakiwały ?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6782
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: ULDK

Post autor: Jurek B. »

Niestety nie wiemy jakie są działki sąsiednie, a sama usługa na to też nie pozwala, jakiś czas temu wymyśliliśmy jako zrobić u nas, ale ze względu na nawał różnych tematów do zrobienia, czeka w kolejce.
Co do punktów granicznych, to zgodnie z przepisami, nie są one niestety udostępniane - wyłącznie odpłatnie jako materiał zasobu - dane EGiB.
Pozdrawiam Jurek B.
marcinn
VIP
VIP
Posty: 705
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: ULDK

Post autor: marcinn »

Dobrze byłoby, gdyby podczas aktywnej opcji "pobieraj działkę w miejscu kliknięcia" dało się przesuwać mapę z wciśniętym scrollem. Teraz każde wciśnięcie scrolla pobiera działkę, więc jak przesuwam mapę to automatycznie pobiera działkę. Tak samo dzieje się jak wciskamy PPM. Dobrze gdyby pobieranie działki działało tylko na LPM
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6782
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: ULDK

Post autor: Jurek B. »

Ok, przekazałem programiście.
Pozdrawiam Jurek B.
pgorski
___
___
Posty: 75
Rejestracja: czwartek, 24 marca 2005, 08:39

Re: ULDK

Post autor: pgorski »

Za niedlugo pojawi się opcja wyszukania działek "w obszarze" , co poniekąd załatwi sprawe sąsiednich działek (działka + bufor).
Jak to teraz dziala można zobaczyć na www.c-geoportal.pl i wybrać tool "wyszukiwania działek w obszarze" , tylko jest ograniczenie co do wiekości poligonu więc trzeba troche się przybliżyć
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6782
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: ULDK

Post autor: Jurek B. »

marcinn pisze: piątek, 15 stycznia 2021, 11:09 Dobrze byłoby, gdyby podczas aktywnej opcji "pobieraj działkę w miejscu kliknięcia" dało się przesuwać mapę z wciśniętym scrollem. Teraz każde wciśnięcie scrolla pobiera działkę, więc jak przesuwam mapę to automatycznie pobiera działkę. Tak samo dzieje się jak wciskamy PPM. Dobrze gdyby pobieranie działki działało tylko na LPM
Poprawka w wersji testowej.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ