Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Aoschin
____
____
Posty: 166
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Post autor: Aoschin »

Witam!

Można prosić o poszerzenie okienka "Opis" w danych opisowych projektu?
Nie potrzebnie łamie mi wyrażenie:
"- ustalenie przebiegu granic działek ewidencyjnych"
i gdy chcę je wywołać przez zmienną, to wstawia mi tylko część linijki.

Z góry dzięki!
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7257
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Post autor: Jurek B. »

Witam, w formularzach trzeba się posługiwać numerami wierszy opisu projektu:
Kolejne wiersze opisu projektu można wywołać używając:

$p0 - pierwsza linia opisu projektu
$p1 - druga linia opisu projektu
$p2 - .....
$p3 - czwarta linia opisu projektu

Przekażę programiście - może uda się zrobić zmienną obejmującą całość opisu projektu.
Pozdrawiam Jurek B.
Aoschin
____
____
Posty: 166
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Post autor: Aoschin »

Jak najbardziej posługuję się linijkami opisu i taka forma mi odpowiada - nie ma potrzeby dodawać zmiennej na całość.

Chodzi o to, że po wpisaniu dłuższej frazy tj.

"- ustalenie przebiegu granic działek ewidencyjnych"

zostaje ona w okienku złamana na

"- ustalenie przebiegu granic działek
ewidencyjnych"

przez co zmienna np. [$p0] zwraca tylko "- ustalenie przebiegu granic działek", a "ewidencyjnych" ląduje już pod [$p1]
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7257
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Post autor: Jurek B. »

Nie wiadomo czy to poszerzenie będzie miało sens, bo zawsze znajdzie się dłuższy tekst, który zostanie złamany do drugiego wiersza przy tej budowie tego okna. Dlatego może lepszym rozwiązaniem byłoby dodanie nowej zmiennej zawierającej całość tego pola opisu. Zobaczymy co będzie mógł zrobić programista.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7257
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Post autor: Jurek B. »

W wersji testowej te pola przyjmują już długie teksty, gdy nie wstawi się znaku Enter - to załatwi sprawę
Pozdrawiam Jurek B.
Aoschin
____
____
Posty: 166
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Post autor: Aoschin »

Działa perfekcyjnie, dzięki! :)
Pozdrawiam
Ao
marcinn
VIP
VIP
Posty: 853
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Post autor: marcinn »

Czy jest możliwość, żeby "dodatkowe pola opisowe" dla opisu projektu mogły zawierać różne wartości, które byłyby wybierane z listy rozwijalnej? Aktualnie taka opcja jest dla "Cel pracy". Byłoby cudownie, gdybyśmy mogli sami stworzyć pole np. Wykonawca i z listy rozwijanej wybierać. I oczywiście, żeby tą zmienną można było wykorzystać w formularzach :D
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7257
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Post autor: Jurek B. »

marcinn pisze: czwartek, 9 września 2021, 12:03 Czy jest możliwość, żeby "dodatkowe pola opisowe" dla opisu projektu mogły zawierać różne wartości, które byłyby wybierane z listy rozwijalnej? Aktualnie taka opcja jest dla "Cel pracy". Byłoby cudownie, gdybyśmy mogli sami stworzyć pole np. Wykonawca i z listy rozwijanej wybierać. I oczywiście, żeby tą zmienną można było wykorzystać w formularzach :D
Niestety to bardzo pracochłonne i nie planuję wprowadzania takich zmian w niedalekiej przyszłości.
Pozdrawiam Jurek B.
Ezy
___
___
Posty: 82
Rejestracja: poniedziałek, 12 grudnia 2016, 12:26
Lokalizacja: wielkopolska/lubuskie

Re: Pole "Opis" w "Więcej..." projektu

Post autor: Ezy »

a szkoda...
pozdrawiam Lukasz Zacharczuk
ODPOWIEDZ