etykietowanie przewodów

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
drelson
____
____
Posty: 119
Rejestracja: poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 15:01

etykietowanie przewodów

Post autor: drelson »

Witam, przy rysowaniu edytorem mapy zasadniczej przewodów następuje wybranie/wpisanie opisu etykiety i wstawienie go na przewodzie. Wstawia się on tylko raz po czym żeby wstawić następną taką samą etykietę na tym samym przewodzie trzeba znowu w edytorze wybrać etykietę pojawia się okno w którym trzeba znowu wpisać wartość etykiety i znowu wstawić itd.
Przy przyłączach nie jest to problem bo zazwyczaj w jednym miejscu się wstawia, ale przy inwentaryzacji rozległych sieci no to trzeba trochę klikać.
Można zrobić jakoś tak żeby w momencie kiedy przejdziemy to wstawiania etykiety, to żeby ta "akcja" była cały czas aktywna żeby można było se wstawić kilka etykiet na przewodzie no i wyjście z "akcji" np ESC albo PPM zakończ ?
drelson
____
____
Posty: 119
Rejestracja: poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 15:01

Re: etykietowanie przewodów

Post autor: drelson »

Halo halo, da się coś zrobić w tym temacie ? :)
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2900
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: etykietowanie przewodów

Post autor: FaFaL »

Tak na szybko to należy warstwę z opisem sieci uczynić domyślną, wybrać napis i nacisnąć F6, dzięki czemu napis przylepia się do kursora i można go wstawiać w wielu miejscach.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
drelson
____
____
Posty: 119
Rejestracja: poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 15:01

Re: etykietowanie przewodów

Post autor: drelson »

O. Nie wiedziałem o tej opcji, bardzo użyteczna. To mi w zupełności wystarczy :)
ODPOWIEDZ