sortowanie punktow obwiedni

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Ezy
____
____
Posty: 152
Rejestracja: poniedziałek, 12 grudnia 2016, 12:26
Lokalizacja: wielkopolska/lubuskie

sortowanie punktow obwiedni

Post autor: Ezy »

chcialbym prosic o rozpatrzenie:
1) wprowadzenia sortowania punktów kontorow obiektow specjalnych: dziaki i klasouzytku tak jak jest to mozliwe dla zwyklych obiektow.

2) poprawienia funkcji kopiuj na ctrl+C i wytnij ctrl+X dla obiektow dzialek (obecnie sa dostepne, lecz nie wywoluja skutkow)
Załączniki
obwiednia-sortowanie - 1.png
obwiednia-sortowanie - 1.png (21.91 KiB) Przejrzano 332 razy
pozdrawiam Lukasz Zacharczuk
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7657
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: sortowanie punktow obwiedni

Post autor: Jurek B. »

Ok, sprawdzimy czy 1. nie będzie szkodzić i 2. dodamy, ale ze zmianą skrótu do otwarcia zadań - z CTRL-C na CTRL-T - jak jest w większości obliczeń.
PS. CTRL-C i CTRL-V jest już uaktywnione w wersji testowej.
Pozdrawiam Jurek B.
Ezy
____
____
Posty: 152
Rejestracja: poniedziałek, 12 grudnia 2016, 12:26
Lokalizacja: wielkopolska/lubuskie

Re: sortowanie punktow obwiedni

Post autor: Ezy »

bardzo dziekuje za podjecie tematow, tego watku i watku sasiedniego o widocznosciach i trybie widocznosci.

Panie Jerzy kopiowanie geometrii dzialki niestety nadal nie dziala.
pozdrawiam Lukasz Zacharczuk
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7657
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: sortowanie punktow obwiedni

Post autor: Jurek B. »

Ezy pisze: czwartek, 22 września 2022, 07:12 bardzo dziekuje za podjecie tematow, tego watku i watku sasiedniego o widocznosciach i trybie widocznosci.

Panie Jerzy kopiowanie geometrii dzialki niestety nadal nie dziala.
Kopiowanie geometrii działki czeka na swoją kolej.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1396
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: sortowanie punktow obwiedni

Post autor: MarekOtt »

Jurek B. pisze: środa, 21 września 2022, 12:46 Ok, sprawdzimy czy 1. nie będzie szkodzić i 2. dodamy, ale ze zmianą skrótu do otwarcia zadań - z CTRL-C na CTRL-T - jak jest w większości obliczeń.
PS. CTRL-C i CTRL-V jest już uaktywnione w wersji testowej.
Panie Jurku, kiedyś o tym było pisane i chyba kilku osobom bardzo spodobał się pomyśl.
Czy była by możliwość wprowadzenia własnego ustawiania skrótów, jeśli nie z poziomu programu, to chociaż jakiś "pliczek" konfiguracyjny. W popularnych programach CAD i Office, wygląda to tak, że mamy okno z operacjami, do których możemy ustawić / zmienić dowolny skrót klawiszowy + oczywiście ustawienia domyślne. Myślę że wielu osobom ułatwiło by to sporo pracy.

Pozdrawiam MW
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7657
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: sortowanie punktow obwiedni

Post autor: Jurek B. »

MarekOtt pisze: piątek, 23 września 2022, 09:02
Jurek B. pisze: środa, 21 września 2022, 12:46 Ok, sprawdzimy czy 1. nie będzie szkodzić i 2. dodamy, ale ze zmianą skrótu do otwarcia zadań - z CTRL-C na CTRL-T - jak jest w większości obliczeń.
PS. CTRL-C i CTRL-V jest już uaktywnione w wersji testowej.
Panie Jurku, kiedyś o tym było pisane i chyba kilku osobom bardzo spodobał się pomyśl.
Czy była by możliwość wprowadzenia własnego ustawiania skrótów, jeśli nie z poziomu programu, to chociaż jakiś "pliczek" konfiguracyjny. W popularnych programach CAD i Office, wygląda to tak, że mamy okno z operacjami, do których możemy ustawić / zmienić dowolny skrót klawiszowy + oczywiście ustawienia domyślne. Myślę że wielu osobom ułatwiło by to sporo pracy.

Pozdrawiam MW
Mam to zapisane w tematach do zrobienia w spokojniejszym czasie - jeśli taki będzie to wrócimy do tego - wymaga to trochę pracy i czasu.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7657
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: sortowanie punktow obwiedni

Post autor: Jurek B. »

Jurek B. pisze: czwartek, 22 września 2022, 11:13
Ezy pisze: czwartek, 22 września 2022, 07:12 bardzo dziekuje za podjecie tematow, tego watku i watku sasiedniego o widocznosciach i trybie widocznosci.

Panie Jerzy kopiowanie geometrii dzialki niestety nadal nie dziala.
Kopiowanie geometrii działki czeka na swoją kolej.
W wersji testowej jest poprawka tego kopiowania geometrii działki: po skopiowaniu do schowka wskazanego obiektu na mapie, poprawnie wklejane są jego punkty w edytorze obiektu (działki).
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ