Strona 1 z 1

rysowanie łuków (punkt-punkt) i zadany promień

: środa, 3 czerwca 2015, 14:53
autor: george20
Witam, czy możliwe jest wprowadzenie funkcji rysowania łuków na mapie, poprzez zdefiniowanie punktu początkowego i końcowego oraz określenie wielkości promienia, przy czym wartość dodatnia to łuk w prawo a ujemna w lewo?

Pozzdrawiam

Re: rysowanie łuków (punkt-punkt) i zadany promień

: wtorek, 5 lipca 2016, 19:04
autor: kouczan
Podbijam temat, ponieważ przydałaby się taka funkcja :)

Re: rysowanie łuków (punkt-punkt) i zadany promień

: środa, 6 lipca 2016, 08:06
autor: bartek1122
Ja radzę sobie tak, że wyliczam środek okręgu na podstawie wcięcia z początku i końca łuku L=R , rysuję okrąg i wtedy można "przerysować " interesujący nas fragment :D

Re: rysowanie łuków (punkt-punkt) i zadany promień

: środa, 6 lipca 2016, 10:47
autor: kouczan
No niby tak można, ale trochę to robota na około ;)

Re: rysowanie łuków (punkt-punkt) i zadany promień

: czwartek, 7 lipca 2016, 09:16
autor: Jurek B.
Zadanie jest u programisty, może mimo wakacji coś niedługo będzie.

Re: rysowanie łuków (punkt-punkt) i zadany promień

: czwartek, 7 lipca 2016, 11:03
autor: kouczan
Dzięki za szybką reakcję w temacie (zresztą nie tylko w tym). Jak będę we Wrocławiu muszę chyba podrzucić kratę browara, żeby się odwdzięczyć za te błyskawiczne poprawki ratujące nieraz tyłek ;)

Re: rysowanie łuków (punkt-punkt) i zadany promień

: czwartek, 7 lipca 2016, 11:06
autor: Jurek B.
kouczan pisze:Dzięki za szybką reakcję w temacie (zresztą nie tylko w tym). Jak będę we Wrocławiu muszę chyba podrzucić kratę browara, żeby się odwdzięczyć za te błyskawiczne poprawki ratujące nieraz tyłek ;)
Oczywiście zapraszamy do nas - piwa Ci u nas dostatek, ale i to przyjmiemy :)

Re: rysowanie łuków (punkt-punkt) i zadany promień

: sobota, 14 stycznia 2017, 10:43
autor: Piotr74
Podbijam temat, czy istnieje możliwość dodania opcji "po narysowaniu zmieniaj łuki na łamane" tak jak ma to miejsce w przypadku okręgów?

Re: rysowanie łuków (punkt-punkt) i zadany promień

: poniedziałek, 16 stycznia 2017, 08:49
autor: Jurek B.
Piotr74 pisze:Podbijam temat, czy istnieje możliwość dodania opcji "po narysowaniu zmieniaj łuki na łamane" tak jak ma to miejsce w przypadku okręgów?
Ok, zrobimy by ta opcja dla okręgów działała też dla łuków.