widoczność warstw

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
marcinn
______
______
Posty: 561
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

widoczność warstw

Post autor: marcinn » środa, 4 listopada 2015, 17:58

Czy dałoby się ustawić opcję pod prawy klawiszem w Legendzie: "ustaw warstwy używane jako widoczne" ?

Chodzi o to, żeby widoczne były warstwy jedynie te, na których istnieją obiekty. Patrzę tu przede wszystkim pod kątem eksportu do DXF. Mianowicie w szablonie mam mnóstwo warstw, ale większość z nich może być nieużywana, a bez sensu, żeby się eksportowały puste do dxf.

I teraz wpadłem na kolejny pomysł. Dodać dodatkowo opcję przy eksporcie: "nie wysyłaj pustych warstw". Chociaż nie wiem czy gdzieś ten temat już się nie przewijał na forum. Tak czy siak obydwie funkcje byłyby użyteczne.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6079
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: widoczność warstw

Post autor: Jurek B. » czwartek, 5 listopada 2015, 09:26

Ok, dobre propozycje, dodam do listy zadań.
Pozdrawiam Jurek B.

bartek1122
____
____
Posty: 234
Rejestracja: sobota, 25 grudnia 2010, 11:06

Re: widoczność warstw

Post autor: bartek1122 » czwartek, 5 listopada 2015, 10:17

W legendzie pod prawym przyciskiem myszki jest opcja usuń puste warstwy :D

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6079
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: widoczność warstw

Post autor: Jurek B. » czwartek, 5 listopada 2015, 10:21

Tak, ale nie chciałem doradzać tak drastycznego kroku - może kiedyś będą potrzebne.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ