Przekroje pionowe przez model

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
kouczan
____
____
Posty: 107
Rejestracja: niedziela, 31 października 2010, 13:36

Przekroje pionowe przez model

Post autor: kouczan » czwartek, 12 maja 2016, 09:02

Nie wiem czy to realna do zrobienia propozycja, ale co tam, spróbuje :) Czy jest szansa powiązania przekroi pionowych przez model z modułem projektowania tras? Rozchodzi się o możliwość automatycznego generowania przekroi pionowych z pomiaru np. terenu pierwotnego w zdanych kilometrażach. W tym momencie każdy przekrój trzeba definiować osobno.
Jeszcze jedna rzecz. Możliwość drukowana wielu przekroi na jednym rysunku. Wiem, że można to jakoś zrealizować za pomocą formularza. Mnie bardziej interesowała by możliwość umieszczenia dowolnej liczby przekroi pionowych w jednym oknie mapy (P_PION).
Pozdrawiam
Michał

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6054
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Przekroje pionowe przez model

Post autor: Jurek B. » piątek, 13 maja 2016, 08:29

Na ten czas nie ma żadnych szans na automat do przekrojów poprzecznych z tras drogowych :(
Podobnie jest z wieloma przekrojami na jednej mapie - też dużo pisania od nowa :(
Pozdrawiam Jurek B.

kouczan
____
____
Posty: 107
Rejestracja: niedziela, 31 października 2010, 13:36

Re: Przekroje pionowe przez model

Post autor: kouczan » piątek, 13 maja 2016, 09:08

OK. Dziękuję za odpowiedź. Wynika z tego, że trzeba będzie się trochę pomęczyć. :)

ODPOWIEDZ