Informacja o obiekcie z warstwy niewybieralnej

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
georodeo
__
__
Posty: 43
Rejestracja: wtorek, 23 czerwca 2009, 11:36
Lokalizacja: WKS Śląsk Wrocław

Informacja o obiekcie z warstwy niewybieralnej

Post autor: georodeo » czwartek, 16 lutego 2017, 14:22

Witam.
Czy jest możliwość uzyskania informacji o obiekcie na mapie, który znajduje się na warstwie niewybieralnej.
Przy dużej ilości warstw na mapie z czego część jest ustawiona jako niewybieralne pojawia się trudność jeśli chcemy stwierdzić na jakiej warstwie znajduje się taki obiekt.
Może w okienku "wybór" umieścić informacje odnośnie obiektów z warstw niewybieralnych (pod innym kolorem). Okienko "wybór" działało by wtedy również jako "informacja" i musiało by uaktywniać się także przy wyborze pojedyńczych obiektów (przynajmniej z warstw niewybieralnych).
Pzdr.
R.N.
Hej Śląsk

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6419
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Informacja o obiekcie z warstwy niewybieralnej

Post autor: Jurek B. » czwartek, 16 lutego 2017, 15:58

Witam, przekażę programiście, ale nie wiem czy nie będzie to trudne do zrobienia.
Pozdrawiam Jurek B.

georodeo
__
__
Posty: 43
Rejestracja: wtorek, 23 czerwca 2009, 11:36
Lokalizacja: WKS Śląsk Wrocław

Re: Informacja o obiekcie z warstwy niewybieralnej

Post autor: georodeo » czwartek, 16 lutego 2017, 21:11

OK.
Trzymam kciuki.
Pzdr.
R.N.
Hej Śląsk

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1227
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Informacja o obiekcie z warstwy niewybieralnej

Post autor: MarekOtt » piątek, 17 lutego 2017, 08:14

georodeo pisze:Witam.
Czy jest możliwość uzyskania informacji o obiekcie na mapie, który znajduje się na warstwie niewybieralnej.
Przy dużej ilości warstw na mapie z czego część jest ustawiona jako niewybieralne pojawia się trudność jeśli chcemy stwierdzić na jakiej warstwie znajduje się taki obiekt.
Może w okienku "wybór" umieścić informacje odnośnie obiektów z warstw niewybieralnych (pod innym kolorem). Okienko "wybór" działało by wtedy również jako "informacja" i musiało by uaktywniać się także przy wyborze pojedyńczych obiektów (przynajmniej z warstw niewybieralnych).
Pzdr.
R.N.

Bardzo potrzebna funkcja, czasami przy edycji mapy ciężko sprawdzić do której warstwy dany obiekt należy, w przypadku gdy jego warstwa jest nieaktywna. Jednak wydaje mi się że nie może to działać w taki sposób że na jakieś liście pojawia się informacja o warstwach niewybieralnych, bo np. ja wyłączam warstwy działek i użytków po to by mi ich nie wybierało za każdym razem gdy kliknę na mapę. Dlatego opcja informacji o warstwie (także tej niewybieralnej) musiała by być wywoływana z paska narzędzi. Wtedy klikając taką ikonkę klikamy w dowolną warstwę i pojawia się lista ze wszystkimi warstwami.

ODPOWIEDZ