Tachimetria kody

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Jakub Kwinta
_____
_____
Posty: 340
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2012, 19:55

Tachimetria kody

Post autor: Jakub Kwinta » piątek, 12 października 2018, 18:55

Dość często koduję punkty w terenie. Często są to kody wg k1 bądź własne opisy. W tabeli mam kolumnę kod 2 i jest po sprawie. Można łączyć pikiety nadając im jednocześnie kody wg rozporządzenia 2015. Problem pojawia się w momencie wykonania ponownego obliczenia program przy każdej pikiecie pyta czy zmienić kod. Wydaję się być zasadne zwolnienie programu z kontroli kodów skoro mamy założoną kolumnę kod 2.
Ewentualnie opcja do zaznaczenia sprawdzaj kody bądź nie jeżeli jest kolumna kod 2.

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 285
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Tachimetria kody

Post autor: arttiq » wtorek, 16 października 2018, 14:29

Potwierdzam. Też mam ten "problem".
pozdrawiam
arttiq

Rino
_
_
Posty: 4
Rejestracja: czwartek, 8 czerwca 2017, 14:23

Re: Tachimetria kody

Post autor: Rino » środa, 17 października 2018, 06:51

Ponieważ namiętnie korzystam z własnego kodowania a później z edytora mapy obiektowej (GI 17.3.0), to proponuję mechanizm podobny jak w dzienniku pomiarów RTK/RTN: "Wczytaj współrzędne i kod punktu(-ów) z tabeli roboczej".
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ