import punktów-plik tekstowy

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
marcinn
______
______
Posty: 559
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

import punktów-plik tekstowy

Post autor: marcinn » wtorek, 1 października 2019, 10:06

Czy byłaby możliwość dodania do okna importu pliku tekstowego, opcji przenumerowania punktów? Chodzi mi dokładnie o opcję takie jak w tabeli
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (16.58 KiB) Przejrzano 765 razy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6075
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: import punktów-plik tekstowy

Post autor: Jurek B. » środa, 2 października 2019, 09:35

Najlepiej włączyć przy imporcie TXT - "Zaznacz w tabeli po imporcie" i wtedy dla zaznaczonych punktów wykonać przenumerowanie.
Przenumerowanie przy imporcie przekażę programiście, jak będzie miał wolny czas to wprowadzi, ale to raczej nie będzie szybko.
Pozdrawiam Jurek B.

marcinn
______
______
Posty: 559
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: import punktów-plik tekstowy

Post autor: marcinn » środa, 2 października 2019, 10:21

Tutaj raczej chodziło mi o sytuację, gdy punkty w tabeli się duplikują (wtedy wyskakuje okienko, że taki punkt jest i co z nim zrobić). Jeżeli jest dużo takich punktów, to wygodniej byłoby po prostu importować nowe punkty z możliwością ich przenumerowania. Temat nie jest pilny, ale jeżeli kiedyś pojawi się taka opcją to byłoby świetnie

ODPOWIEDZ