Strona 1 z 1

Autouzupełnianie w porównaniu współrzędnych i Raporty

: wtorek, 21 lipca 2020, 08:41
autor: Aoschin
Dzień dobry!

3 propozycje/zapytania

1. Czy można dodać do modułu porównań współrzędnych opcję uzupełniania kolumny 2, na podstawie kolumny 1?
Np. W kol 1 mamy dane pkt 100, 101, 102 etc., a chcemy mieć w drugiej odpowiadające im 100*, 101*, 102*, albo 200, 201, 202.
Jest już opcja synchronizacji współrzędnych z tabelą, więc może takie autouzupełnianie dałoby się zrobić?

2. Czy byłaby możliwość wyboru kilku raportów na raz do wydruku w module Raporty? Coś w stylu listy wyboru, jakieś "ptaszki" przy nazwach i potem opcja generuj? Ewentualnie tworzenie jakichś zestawów?

3. Troszkę przy okazji. Jest jakiś sposób na nadpisywanie istniejących zapisanych szablonów raportów? Kiedy próbuję importować szablon o tej samej nazwie, to nie zostaje on nadpisany i mam 2 takie same. Przy przenoszeniu na inne komputery tego co przygotuję, to niesamowicie irytujące, że najpierw muszę wykasować to co tam istnieje.
Dodatkowo, czy da się dodać opcję przenoszenia tych szablonów razem z grupami do których są przypisane?

Pozdrawiam
Ao

Re: Autouzupełnianie w porównaniu współrzędnych i Raporty

: środa, 22 lipca 2020, 08:48
autor: pomiar
Popieram. Fajna by była opcja grupowania raportów do poszczególnych grup np. robię w jednym projekcie obliczenia powierzchni działek , użytków i budynków , a także domiary itp i grupuję to osobno

Re: Autouzupełnianie w porównaniu współrzędnych i Raporty

: wtorek, 4 sierpnia 2020, 15:30
autor: Aoschin
Podbijam, bo chyba przepadło gdzieś w odmętach forum.

Re: Autouzupełnianie w porównaniu współrzędnych i Raporty

: wtorek, 4 sierpnia 2020, 19:11
autor: grzes
ad1. w wersji testowej pod prawym przyciskiem myszy dodana opcja "Przepisz numery z tabeli 1 do tabeli 2" i rozbudowana opcja przenumerowania o możliwość przenumerowania punktów z tabeli 1 i 2
ad2. trochę tego nie rozumiem - w tej chwili przecież zaznacza sie to co ma być drukowane
ad3. wolałbym tego nie ruszać - tam specjalnie tak to jest zorganizowane zeby sobie nic nie nadpisać. Jeśli to ma byc przenoszenie na inne stanowisko i na obu ma być to samo, to proponuje przenosic pliki szablony.* (3.szt) z katalogu C-GEO/BIN

Re: Autouzupełnianie w porównaniu współrzędnych i Raporty

: środa, 5 sierpnia 2020, 06:22
autor: pomiar
A można dodać opcję grupowania jakoś tych raportów i szybsze przenoszenie tych raportów w kolejności ? Teraz jak np mam na samej górze wykaz wsp i zrobię nowy raport a mam ich 50 to muszę przeklikać go na górę jak chce mieć wszystko po swojemu poukładane

Re: Autouzupełnianie w porównaniu współrzędnych i Raporty

: środa, 5 sierpnia 2020, 09:30
autor: Aoschin
1. Dziękuję :D
2. Moja wina, oczywiście pisząc szybko źle się wyraziłem. Chodziło mi o generowanie tych raportów z "Wstaw dokument z szablonu". Na ten moment trzeba każdy wybierać z listy po kolei, a moja się całkiem rozrosła.
3. Działa, dziękuję! :)

Re: Autouzupełnianie w porównaniu współrzędnych i Raporty

: środa, 5 sierpnia 2020, 11:23
autor: grzes
pomiar pisze:
środa, 5 sierpnia 2020, 06:22
A można dodać opcję grupowania jakoś tych raportów i szybsze przenoszenie tych raportów w kolejności ? Teraz jak np mam na samej górze wykaz wsp i zrobię nowy raport a mam ich 50 to muszę przeklikać go na górę jak chce mieć wszystko po swojemu poukładane
w wersji testowej dodałem możliwość przeciągania wiersza raportu myszką w nowe miejsce (działa tylko przy włączonej opcji sortowania w kolejności zdefiniowanej przez uzytkownika)
Grupowanie juz jest np przez posortowanie po kolumnie Grupa

Re: Autouzupełnianie w porównaniu współrzędnych i Raporty

: środa, 5 sierpnia 2020, 12:59
autor: grzes
Aoschin pisze:
środa, 5 sierpnia 2020, 09:30
2. Moja wina, oczywiście pisząc szybko źle się wyraziłem. Chodziło mi o generowanie tych raportów z "Wstaw dokument z szablonu". Na ten moment trzeba każdy wybierać z listy po kolei, a moja się całkiem rozrosła.
popatrzę ale troche to potrwa

Re: Autouzupełnianie w porównaniu współrzędnych i Raporty

: środa, 5 sierpnia 2020, 16:30
autor: pomiar
grzes pisze:
środa, 5 sierpnia 2020, 11:23
pomiar pisze:
środa, 5 sierpnia 2020, 06:22
A można dodać opcję grupowania jakoś tych raportów i szybsze przenoszenie tych raportów w kolejności ? Teraz jak np mam na samej górze wykaz wsp i zrobię nowy raport a mam ich 50 to muszę przeklikać go na górę jak chce mieć wszystko po swojemu poukładane
w wersji testowej dodałem możliwość przeciągania wiersza raportu myszką w nowe miejsce (działa tylko przy włączonej opcji sortowania w kolejności zdefiniowanej przez uzytkownika)
Grupowanie juz jest np przez posortowanie po kolumnie Grupa
Super dziękuję