Strona 1 z 1

WZDE

: poniedziałek, 14 września 2020, 11:08
autor: Andyjas
Czy można zrobić edytowalny formularz wzde ( ten drukuj wykaz-stan dotychczasowy z swd, stan nowy z danych C-geo) w rozliczaniu użytków ?
dwa poprzednie są edytowalne. Pilne . Dziękuję.

Re: WZDE

: poniedziałek, 14 września 2020, 11:14
autor: Jurek B.
Programista dostał to do zrobienia, jak będzie gotowe - dam znać.

Re: WZDE

: poniedziałek, 14 września 2020, 12:07
autor: maciekwu
Mam problem z tworzeniem WZDE. Zaimportowałem GMl (dane opisowe+grafika) wprowadziłem nowe działki podziałowe. Przy tworzeniu WZDE gdy wpisuję numer działki przed podziałem otrzymuję komunikat, że takiej działki w ostatnio zaimportowanym pliku GMl -działka taka zaimportowała się z tego GML. Nie są pobieran żadne dane z tego GML. Nie ma znaczenia czy numer działki jest poprzedzony terytem. Mam wpisane by nie drukować pow. użytku mniejszego niż 0,0001 ale w WZDE wykazywane są powierzchnie 0,0000 dla użytków

Re: WZDE

: poniedziałek, 14 września 2020, 12:21
autor: Jurek B.
maciekwu pisze:
poniedziałek, 14 września 2020, 12:07
Mam problem z tworzeniem WZDE. Zaimportowałem GMl (dane opisowe+grafika) wprowadziłem nowe działki podziałowe. Przy tworzeniu WZDE gdy wpisuję numer działki przed podziałem otrzymuję komunikat, że takiej działki w ostatnio zaimportowanym pliku GMl -działka taka zaimportowała się z tego GML. Nie są pobieran żadne dane z tego GML. Nie ma znaczenia czy numer działki jest poprzedzony terytem. Mam wpisane by nie drukować pow. użytku mniejszego niż 0,0001 ale w WZDE wykazywane są powierzchnie 0,0000 dla użytków
Takie posty na forum nie mają szans na rozwiązanie - już wielokrotnie pisaliśmy, żeby w indywidualnych problemach zwracać się do naszego serwisu - wtedy możemy pomóc online, widząc wszystkie dane. Tu nie załączył Pan ani oryginalnego GML, ani Pana projektu, ani informacji jaką działkę Pan dzielił i jakie nowe działki utworzył.
Najszybciej mogę pomóc gdy zadzwoni Pan do mnie, a nie przez wpisy na forum.

Re: WZDE

: wtorek, 15 września 2020, 19:27
autor: Jurek B.
Andyjas pisze:
poniedziałek, 14 września 2020, 11:08
Czy można zrobić edytowalny formularz wzde ( ten drukuj wykaz-stan dotychczasowy z swd, stan nowy z danych C-geo) w rozliczaniu użytków ?
dwa poprzednie są edytowalne. Pilne . Dziękuję.
W wersji testowej jest już dostęp do edycji tego formularza WZDE.

Re: WZDE

: czwartek, 17 września 2020, 21:40
autor: KZibi
Jurek B. pisze:
wtorek, 15 września 2020, 19:27
Andyjas pisze:
poniedziałek, 14 września 2020, 11:08
Czy można zrobić edytowalny formularz wzde ( ten drukuj wykaz-stan dotychczasowy z swd, stan nowy z danych C-geo) w rozliczaniu użytków ?
dwa poprzednie są edytowalne. Pilne . Dziękuję.
W wersji testowej jest już dostęp do edycji tego formularza WZDE.
Witam
Po wersji testowej "zgubiły" się raporty jest tylko podgląd.
Przy okazji czy jest możliwe w edycji WZDE (wykaz-stan dotychczasowy z swd, stan nowy z danych C-geo)
wstawić ID roboty. Do tej pory w innym formularzu WZDE ( Id [$pKERG(Id)] ) "działa" w nowym już nie.

Pozdrawiam
KZibi

Re: WZDE

: piątek, 18 września 2020, 09:13
autor: Jurek B.
Po wersji testowej "zgubiły" się raporty jest tylko podgląd.
Rozumiem, że chodziło o to, że nie ma możliwości zapisu WZDE do Raportów C-GEO? Jeśli tak to przekażę programiście, i wydaje się mi, że tego jednak dotąd nie było. Również Id pracy dodamy do zmiennych w formularzu.

Re: WZDE

: piątek, 18 września 2020, 09:58
autor: KZibi
Jurek B. pisze:
piątek, 18 września 2020, 09:13
Po wersji testowej "zgubiły" się raporty jest tylko podgląd.
Rozumiem, że chodziło o to, że nie ma możliwości zapisu WZDE do Raportów C-GEO? Jeśli tak to przekażę programiście, i wydaje się mi, że tego jednak dotąd nie było. Również Id pracy dodamy do zmiennych w formularzu.
Wyraziłem się może niezbyt precyzyjnie chodzi mi o to, że raporty które generuję z obliczeń nie "trafiają" do raportów bo nie ma
w zakładce raporty raportów tylko pozostał podgląd raportu. Tak jest po wgraniu c-geo testowego, jak wrócę do bieżącej aktualizacji
raporty są tam gdzie mają być.
KZibi

Re: WZDE

: piątek, 18 września 2020, 10:08
autor: Jurek B.
Proszę o kontakt z naszym serwisem - pomożemy online - wygląda na to, że okno z listą raportów zostało tak pomniejszone, że go nie widać -serwisant przywróci jego rozmiar przez zmianę w oknie raportów.

Re: WZDE

: piątek, 18 września 2020, 19:14
autor: KZibi
Jurek B. pisze:
piątek, 18 września 2020, 10:08
Proszę o kontakt z naszym serwisem - pomożemy online - wygląda na to, że okno z listą raportów zostało tak pomniejszone, że go nie widać -serwisant przywróci jego rozmiar przez zmianę w oknie raportów.
Wtam
Nie dałem rady dziś połączyć się z serwisem.
Ciekawi mnie tylko dlaczego na pliku oryginalnym (po aktualizacji) okno raportów jest a po wgraniu testowego znika.
Jakby okno było tak pomniejszone że nie widać go to byłoby tak samo w obu przypadkach tzn. przed wgraniem testowego i po wgraniu testowego.
Czy nie tkwi jakiś błąd w testowym?
Pozdrawiam
KZibi

Re: WZDE

: piątek, 18 września 2020, 19:34
autor: Jurek B.
Proszę w takim razie o kontakt z serwisem w poniedziałek.

Re: WZDE

: poniedziałek, 21 września 2020, 10:48
autor: KZibi
Jurek B. pisze:
piątek, 18 września 2020, 19:34
Proszę w takim razie o kontakt z serwisem w poniedziałek.
Witam
Skontaktowałem się z serwisem, niestety nic nie dało się zrobić. Pan z serwisu poinformował, że przekaże temat informatykowi.
Dodatkowo sprawdziłem "testowy" na trzech innych komputerach i jest tak samo :( .
Wygląda na to że to "coś" jest w pliku testowym.
Pozdrawiam
KZibi

Re: WZDE

: poniedziałek, 21 września 2020, 11:09
autor: KZibi
KZibi pisze:
poniedziałek, 21 września 2020, 10:48
Jurek B. pisze:
piątek, 18 września 2020, 19:34
Proszę w takim razie o kontakt z serwisem w poniedziałek.
Witam
Skontaktowałem się z serwisem, niestety nic nie dało się zrobić. Pan z serwisu poinformował, że przekaże temat informatykowi.
Dodatkowo sprawdziłem "testowy" na trzech innych komputerach i jest tak samo :( .
Wygląda na to że to "coś" jest w pliku testowym.
Pozdrawiam
KZibi
Temat już nie aktualny panowie z serwisu wykryli przyczynę i jest wszystko dobrze (nowy testowy), wielkie dzięki dla nich
za szybką pomoc :D
KZibi