Zawiadomienia - moduł SWDE

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
ciesiel
___
___
Posty: 81
Rejestracja: poniedziałek, 19 grudnia 2005, 20:24

Re: Zawiadomienia - moduł SWDE

Post autor: ciesiel »

Popieram.
Pzdr.
ciesiel
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6967
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Zawiadomienia - moduł SWDE

Post autor: Jurek B. »

Te propozycje mamy na liście, ale są pracochłonne więc trzeba czekać.
Pozdrawiam Jurek B.
Aoschin
___
___
Posty: 88
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Zawiadomienia - moduł SWDE

Post autor: Aoschin »

Aoschin pisze: wtorek, 16 marca 2021, 13:15 Witam, ponownie poruszam temat, bo w czasie użytkowania wpadłem na kilka pomysłów.

1). Przycięcie opcji [Działki oznaczone jako "sąsiednia" - numer, właściciel, jednostka rejestrowa, KW (lista wypunktowana)] do -> [Działki oznaczone jako "sąsiednia" - numer, właściciel(lista wypunktowana)] - wersja pierwotna świetnie pasuje do ustaleń, ale jak się okazuje muszę ją przycinać do reszty zawiadomień.
Dałoby się ciachnąć tą opcję w ciągu najbliższego tygodnia? Zbieram się do zawiadamiania ludzi na kilka robót i byłoby wygodnie :P
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2593
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Zawiadomienia - moduł SWDE

Post autor: grzes »

Aoschin pisze: piątek, 2 kwietnia 2021, 11:30
Aoschin pisze: wtorek, 16 marca 2021, 13:15 Witam, ponownie poruszam temat, bo w czasie użytkowania wpadłem na kilka pomysłów.

1). Przycięcie opcji [Działki oznaczone jako "sąsiednia" - numer, właściciel, jednostka rejestrowa, KW (lista wypunktowana)] do -> [Działki oznaczone jako "sąsiednia" - numer, właściciel(lista wypunktowana)] - wersja pierwotna świetnie pasuje do ustaleń, ale jak się okazuje muszę ją przycinać do reszty zawiadomień.
Dałoby się ciachnąć tą opcję w ciągu najbliższego tygodnia? Zbieram się do zawiadamiania ludzi na kilka robót i byłoby wygodnie :P
dodamy w najbliższych dniach - napiszę jak będzie
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2593
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Zawiadomienia - moduł SWDE

Post autor: grzes »

pozdrawiam
grzes
Aoschin
___
___
Posty: 88
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Zawiadomienia - moduł SWDE

Post autor: Aoschin »

Witam!

Kolejna rzecz która wyszła w trakcie użytkowania.

Jako że połączenie pomiędzy "Więcej..." z C-GEO (zmienne użytkownika) z modułem SWDE jest raczej trudne, to składam wniosek formalny :P o dodanie paru (no dobra z 8 ) pól na zmienne bezpośrednio w module SWDE - konkretnie chodzi mi o zakładkę Adresowanie (obok numeru zgłoszenia i miejsca spotkania).

Gdy wypisuję zawiadomienia ze zleceń Sądu, albo wezwania na rozgraniczenie to muszę w zawiadomienia wpisać dane tychże zleceń, postanowień, decyzji i innych takich, a uzupełnianie tego potem ręcznie jest niewygodne. W C-GEO dodałem pola własne i w raportach wszystko śmiga, ale przy zawiadomieniach muszę to wpisywać/przeklejać, a potem sprawdzać czy wszędzie uzupełniłem, czy coś nie zostało pomięte... Trochę szkoda mi na to czasu.
pola.jpg
pola.jpg (23.37 KiB) Przejrzano 149 razy
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2593
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Zawiadomienia - moduł SWDE

Post autor: grzes »

Aoschin pisze: poniedziałek, 12 kwietnia 2021, 10:49 Witam!

Kolejna rzecz która wyszła w trakcie użytkowania.

Jako że połączenie pomiędzy "Więcej..." z C-GEO (zmienne użytkownika) z modułem SWDE jest raczej trudne, to składam wniosek formalny :P o dodanie paru (no dobra z 8 ) pól na zmienne bezpośrednio w module SWDE - konkretnie chodzi mi o zakładkę Adresowanie (obok numeru zgłoszenia i miejsca spotkania).

Gdy wypisuję zawiadomienia ze zleceń Sądu, albo wezwania na rozgraniczenie to muszę w zawiadomienia wpisać dane tychże zleceń, postanowień, decyzji i innych takich, a uzupełnianie tego potem ręcznie jest niewygodne. W C-GEO dodałem pola własne i w raportach wszystko śmiga, ale przy zawiadomieniach muszę to wpisywać/przeklejać, a potem sprawdzać czy wszędzie uzupełniłem, czy coś nie zostało pomięte... Trochę szkoda mi na to czasu.

pola.jpg
na szybko raczej nie będzie - proponuje poki co modyfikować szablon wzoru - bo jak rozumiem te zmienne są takie same dla wszystkich pism?
pozdrawiam
grzes
Aoschin
___
___
Posty: 88
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Zawiadomienia - moduł SWDE

Post autor: Aoschin »

Tak. Jak na załączniku, przy tej robocie wypisuję wezwania na 14 osób, więc te same dane dot. upoważnienia i postanowienia pojawiają się w 14 pisemkach.

Tak będę robił, dzięki!
Pozdrawiam
Ao
ODPOWIEDZ