Strona 1 z 1

Przenieś na mapę (obliczenia) - rzutowanie na prostą

: środa, 31 marca 2021, 20:48
autor: tomek
W module "rzutowanie na prostą" brakuje opcji wyboru warstwy podczas przeniesienia obliczeń na mapę. Z automatu idzie na warstwę zerową mimo ustawionej innej warstwy edytowalnej. Następnie trzeba ręcznie przenosić.Brakuje opcji przenoszenia "blokiem" tych miar, trzeba przenosić każdy osobno.
Przydałaby się też taka funkcja przenieś na mapę w "obliczeniach na mapie"-w rzutowaniu na prostą.

Re: Przenieś na mapę (obliczenia) - rzutowanie na prostą

: środa, 31 marca 2021, 22:27
autor: FaFaL
tomek pisze: środa, 31 marca 2021, 20:48 Przydałaby się też taka funkcja przenieś na mapę w "obliczeniach na mapie"-w rzutowaniu na prostą.
W tym celu warto skorzystać z opcji zaznaczonej na zrzucie ekranowym:
2021-03-31_222638.png
2021-03-31_222638.png (9.99 KiB) Przejrzano 154 razy

Re: Przenieś na mapę (obliczenia) - rzutowanie na prostą

: czwartek, 1 kwietnia 2021, 11:37
autor: tomek
Dziękuję za podpowiedź. Ta opcja wstawia na warstwę edytowalną i jest ok.