Strona 1 z 1

Legenda-aktualizacja

: środa, 17 sierpnia 2022, 09:28
autor: ciesiel
Dzień dobry.
Przy przełączaniu pomiędzy tabelami nie zmienia się "Legenda" a powinna. W wariancie minimum powinna się wyłączać.

Re: Legenda-aktualizacja

: środa, 17 sierpnia 2022, 09:33
autor: Jurek B.
Dzień dobry, u mnie się zmienia - dobrze to widać szczególnie w mapach utworzonych w oparciu o inne szablony (np. MZ 2015 i MZ 2021).

Re: Legenda-aktualizacja

: środa, 17 sierpnia 2022, 09:48
autor: ciesiel
Panie Jurku.
U mnie zmienia się raz albo dwa a potem zmieniam tabelę a legenda zostaje z poprzedniej.
Proszę spróbować kilka razy.

Re: Legenda-aktualizacja

: środa, 17 sierpnia 2022, 09:58
autor: Jurek B.
Przypuszczam, że powód jest inny - u siebie zmieniałem więcej niż 10x między mapami z 4 różnych projektów, każda w innym szablonie.
Proszę zadzwonić na nasz serwis - może tam pracownicy coś zauważą i pomogą.

Re: Legenda-aktualizacja

: środa, 17 sierpnia 2022, 11:28
autor: tomek
U mnie też (nagminnie) przy zmianie map -(poprzez zakladkę na dole programu gdy jest kilka otworzonych w tym samym projekcie ) legenda się nie zmienia.Radzę sobie ,że wyłączam i włączam lub robię "odśwież w legndzie..Czasami występuje błąd(jak za pomnę ) przy dodawaniu w danej mapie mapy w tle.

Re: Legenda-aktualizacja

: środa, 17 sierpnia 2022, 11:32
autor: tomek
Może to zależy od ilości otworzonych map w projekcie (i pamięci komputera). Sprawdziłem na najnowszej wersji -przy trzech się zmienia. Będę obserwował

Re: Legenda-aktualizacja

: środa, 17 sierpnia 2022, 11:59
autor: FaFaL
tomek pisze: środa, 17 sierpnia 2022, 11:28 U mnie też (nagminnie) przy zmianie map -(poprzez zakladkę na dole programu gdy jest kilka otworzonych w tym samym projekcie ) legenda się nie zmienia.Radzę sobie ,że wyłączam i włączam lub robię "odśwież w legndzie..Czasami występuje błąd(jak za pomnę ) przy dodawaniu w danej mapie mapy w tle.
Ilość możliwych do otwarcia jednocześnie map jest zależna od ustawień bde oraz od liczby warstw z danymi dla danej mapy.

Re: Legenda-aktualizacja

: środa, 17 sierpnia 2022, 12:51
autor: Jurek B.
tomek pisze: środa, 17 sierpnia 2022, 11:32 Może to zależy od ilości otworzonych map w projekcie (i pamięci komputera). Sprawdziłem na najnowszej wersji -przy trzech się zmienia. Będę obserwował
To trochę inny przypadek - bez zmiany projektu, otwarte tabele/mapy w jednym projekcie i przełączanie się między tymi otwartymi. Jednak u mnie i tu nie ma problemu - otwarłem 6 map o różnych szablonach i przełączanie jest ok.
Faktycznie proszę sprawdzić to co pisał FaFaL - ustawienia BDE - informacje o nich są w C-GEO Wiki.
U mnie mam jednak jeszcze zwiększone wartości ustawień BDE:

Re: Legenda-aktualizacja

: czwartek, 18 sierpnia 2022, 10:35
autor: tomek
OK.Dzięki . Poprawię . Potestuję. Pozdrawiam