Strzałka północy - szybkie wstawianie
Strzałka północy - szybkie wstawianie
Może by dodać podręczny kafelek do szybkiego wstawiania strzałki północy? I może jeszcze skrót klawiszowy?
Re: Strzałka północy - szybkie wstawianie
Z czystej ciekawości, kto, gdzie i na jakiej podstawie dzisiaj potrzebuje strzałki północy ???
Wstawiam i ja...
I ja też wstawiam.. głównie na szkicu - to chyba obowiązek ? Czasem projektanci chcą na MDCP, ale jak są krzyże to czasem starcza i tak. Jak na szkicu nie mam to protokół negatywny, ale nie pamiętam czy jakąś podstawę prawną dają.
Ja mam albo zapisaną strzałkę w gotowym formularzu do szkicu, albo jak muszę obrócić rysunek w formularzu to na mapę wstawiam poprzez grafikę z pulpitu zapisany obrazek.
Ja mam albo zapisaną strzałkę w gotowym formularzu do szkicu, albo jak muszę obrócić rysunek w formularzu to na mapę wstawiam poprzez grafikę z pulpitu zapisany obrazek.
Żaden obowiązek, na szkicach nie trzeba, na MDCP nie trzeba, na dokumentach i mapach do celów prawnych nie trzeba.
Jedyne miejsce gdzie w myśl obowiązujących przepisów prawa ma się pojawić kierunek północy to Szkic graniczny w postępowaniu rozgraniczeniowym par.22 rozporządzenia w sprawie rozgraniczenia nieruchomości Dz. u. nr 45 Poz. 453 14 kwietnia 1999 r.
W moim przypadku kilaka opracowań w roku.
Nigdzie indziej nie wstawiać!
Czytać przepisy nie słuchać weryfikatorów bez pojęcia
Jedyne miejsce gdzie w myśl obowiązujących przepisów prawa ma się pojawić kierunek północy to Szkic graniczny w postępowaniu rozgraniczeniowym par.22 rozporządzenia w sprawie rozgraniczenia nieruchomości Dz. u. nr 45 Poz. 453 14 kwietnia 1999 r.
W moim przypadku kilaka opracowań w roku.
Nigdzie indziej nie wstawiać!
Czytać przepisy nie słuchać weryfikatorów bez pojęcia

Ostatnio zmieniony 15 sty 2025, 21:34 przez akartgeo, łącznie zmieniany 1 raz.
Obowiązek wstawiania strzałki północy na przykład na egzaminach w technikum. Kiedyś taka strzałka miała podobno bardzo dużą wagę przy ocenieniu.
Dobrze napisane "kiedyś"
Czytać przepisy, nie słuchać też nauczycieli z technikum !!!

Czytać przepisy, nie słuchać też nauczycieli z technikum !!!