Zmiana kodu punktu

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Darekex
___
___
Posty: 78
Rejestracja: wtorek, 16 sierpnia 2011, 08:26

Zmiana kodu punktu

Post autor: Darekex » poniedziałek, 13 stycznia 2014, 10:27

Proponuję uzupełnić pod prawym przyciskiem myszy na mapie "Zmiana kodu punktu" przy zaznaczeniu kilku pikiet na mapie wszystkie pikiety dostaną kod. Teraz jest to możliwy tylko w tabeli lub na mapie pojedynczej pikiety pod przyciskiem "Edycja" ułatwi to szybsze kodowanie pikiet z pomiaru np drzew itd.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6608
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Zmiana kodu punktu

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 13 stycznia 2014, 11:28

Pomysł ok, ale zanim to wprowadzimy, proszę zaznaczyć punkty na mapie i skorzystać z opcji pod prawym klawiszem myszki na mapie - Zaznacz w tabeli/do eksportu - po zaznaczeniu punktów, można w tabeli nadać im kod.
Pozdrawiam Jurek B.

Darekex
___
___
Posty: 78
Rejestracja: wtorek, 16 sierpnia 2011, 08:26

Re: Zmiana kodu punktu

Post autor: Darekex » poniedziałek, 13 stycznia 2014, 14:29

Ok dziękuję, tak wiem tylko ta opcja przyśpieszy tą procedurę opisana przez Pana.

kouczan
____
____
Posty: 126
Rejestracja: niedziela, 31 października 2010, 13:36

Re: Zmiana kodu punktu

Post autor: kouczan » piątek, 16 października 2020, 12:36

Dzień dobry.
Dałoby radę wyłączyć odznaczanie pikiet po hurtowym przypisaniu im kodu w tabeli? Mam zaznaczonych kilkadziesiąt pikiet, zmieniam im kod i automatycznie odznaczają się w tabeli, a chciałbym mieć je dalej zaznaczone.
Michał

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6608
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Zmiana kodu punktu

Post autor: Jurek B. » piątek, 16 października 2020, 14:08

Dzień dobry, jeśli zmiana kodu punktów jest realizowana przez funkcję w menu Tabela-Zaznaczone punkty, to tam jest opcja wyłączenia odznaczania punktów po zmianie kodu:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (38.67 KiB) Przejrzano 193 razy
Pozdrawiam Jurek B.

kouczan
____
____
Posty: 126
Rejestracja: niedziela, 31 października 2010, 13:36

Re: Zmiana kodu punktu

Post autor: kouczan » piątek, 16 października 2020, 16:00

Muszę przyznać, że nie korzystałem z tej funkcji. Dziękuję za podpowiedź.
Michał

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6608
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Zmiana kodu punktu

Post autor: Jurek B. » piątek, 16 października 2020, 17:35

A z której Pan korzystał? Tam też może dodamy tą opcję.
Pozdrawiam Jurek B.

kouczan
____
____
Posty: 126
Rejestracja: niedziela, 31 października 2010, 13:36

Re: Zmiana kodu punktu

Post autor: kouczan » poniedziałek, 19 października 2020, 08:17

W oknie tabeli opcja "ostatnie kody" pod prawym klawiszem myszy. Teraz dopiero zauważyłem, że jest jeszcze CTRL+P. Jednak siła przyzwyczajenia czasami zaślepia :)
Michał

ODPOWIEDZ