C-Geo na mac'u

Dyskusje na dowolne tematy "około-geodezyjne". Zapraszamy !
Awatar użytkownika
cieplutki
__
__
Posty: 16
Rejestracja: piątek, 1 kwietnia 2011, 19:47
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

C-Geo na mac'u

Post autor: cieplutki »

Dzień dobry,
Czy jest nadzieja że c-geo trafi do sklepu appla i będzie dostępna na iOs'a?
pgorski
___
___
Posty: 75
Rejestracja: czwartek, 24 marca 2005, 08:39

Re: C-Geo na mac'u

Post autor: pgorski »

Witam, obecnie najprosciej uruchamiać c-geo w jakiejś maszynie wirtualnej windowsa,
np. VirtualBox albo ParallersDesktop, sam uzywam parallersa i dziala to bardzo sprawnie.
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2805
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: C-Geo na mac'u

Post autor: FaFaL »

Ja polecam przetestować https://www.codeweavers.com/crossover jego zaletą jest to, że nie wymaga licencji na Windowsa
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Awatar użytkownika
cieplutki
__
__
Posty: 16
Rejestracja: piątek, 1 kwietnia 2011, 19:47
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: C-Geo na mac'u

Post autor: cieplutki »

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, planuję kupić maczka z czipem M1 i to już nie jest chyba tak kolorowo z wirtualizacją i instalacją windowsa.
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2805
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: C-Geo na mac'u

Post autor: FaFaL »

Nie ma problemów z wirtualizacją na M1. Program Parallers wydał nową wersję kontatybilną z M1 https://b2b.parallels.com/Apple-Silicon ... 7QQAvD_BwE.

CrossOver na M1 też działa : https://mojmac.pl/2020/11/19/crossover- ... ows-na-m1/
Pozdrawiam Rafał Kocierz
ODPOWIEDZ