Tauron Dystrybucja SHP

Dyskusje na dowolne tematy "około-geodezyjne". Zapraszamy !
Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2682
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: FaFaL » środa, 18 kwietnia 2018, 14:07

Hey
Czy może ktoś udostępnić specyfikację warstw SHP na których przekazuje się wyniki do ich systemu GEO ? ENERG@pomiary, ENERG@szafki itp ... ?
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
Wojtek
____
____
Posty: 143
Rejestracja: piątek, 1 kwietnia 2005, 11:46

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Wojtek » środa, 18 kwietnia 2018, 14:49

Nie wiem czy o to panu chodzi. Ja ostatnio oddawałem do energetyki na szablonie od pana Jurka i nie mieli zastrzeżeń.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pytając wstydzisz się tylko raz, nie wiedząc wstydzisz się przez resztę życia.

pabik1
_____
_____
Posty: 307
Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 20:56

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: pabik1 » środa, 18 kwietnia 2018, 20:05

Gdzie jest dostępny szablon od "Pana Jurka" ?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6036
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Jurek B. » środa, 18 kwietnia 2018, 20:50

pabik1 pisze:Gdzie jest dostępny szablon od "Pana Jurka" ?
To szablon "tauron.sz" dostępny standardowo w C-GEO :)
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2682
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: FaFaL » czwartek, 19 kwietnia 2018, 10:45

Dzięki, na jednym z komputerów nie miałem tego szablonu, ale na drugim znalazłem :)
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Daro
____
____
Posty: 104
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Daro » czwartek, 19 kwietnia 2018, 15:32

można prosić o ten szablon? nie mam cgeo..

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2682
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: FaFaL » czwartek, 19 kwietnia 2018, 17:39

Daro pisze:można prosić o ten szablon? nie mam cgeo..
ten szablon jest do C-GEO, więc bez C-GEO nic z tego :)
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Daro
____
____
Posty: 104
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Daro » czwartek, 19 kwietnia 2018, 18:58

zabrakło literki "w" :)

nie mam tego szablonu w cgeo, dlatego prosiłbym o podesłanie linka :)

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2682
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: FaFaL » czwartek, 19 kwietnia 2018, 20:45

Załączony
Załączniki
tauron.zip
(881 Bajtów) Pobrany 113 razy
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Daro
____
____
Posty: 104
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Daro » czwartek, 20 września 2018, 11:44

co trzeba ustawić żeby na mapie rysując np słup wskakiwał on na odpowiednią warstwę np. ENERG@sl_wn_sn a nie UZBROJENIE TERENU??

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 788
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Wojtek P. » czwartek, 20 września 2018, 13:15

Witam
W szablonie Tauron.sz nie ma przypisania kodów do warstw . Pan korzysta z edytora mapy obiektowej.W tym wypadku nie jest to wskazane bo tyczy się mapy zasadniczej I tam z automatu ten kod jest przypisany do odpowiedniej warstwy.
Musi Pan Przypisać w kody-warstwy odpowiedni kod do warstwy i wtedy będzie prawidłowo
-To serve and protect-

Daro
____
____
Posty: 104
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Daro » piątek, 21 września 2018, 22:23

to jak prawidłowo korzystać z szablonu tauron.sz?

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 788
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Wojtek P. » poniedziałek, 24 września 2018, 09:17

Witam
Nie ma dokładnych wytycznych dlatego w szablonie jest tylko zrobione rozwarstwienie. Włącza Pan odpowiednią warstwę "jako edytowaną" i tam tworzy obiekty. Nie korzysta się tam z "edytora mapy obiektowej"
-To serve and protect-

ODPOWIEDZ