RastConv - ogólnie raster
RastConv - ogólnie raster
Witam,
jestem na etapie testowanie C-Geo pocket PC DEMO i mam problem z rastrem.
otóż w programie C-Raster w okienku rozmiar piksela po osi Y mam np. wartość -8,98698769 klikając aby skopiować kopiuje bez minusa i pytanie po co tam ten minus?
otóż w programie C-Raster w okienku rozmiar piksela po osi Y mam np. wartość -8,98698769 klikając aby skopiować kopiuje bez minusa i pytanie po co tam ten minus?
Re: RastConv - ogólnie raster
Jestem w szoku jak mój HTC Touch Diamond radzi sobie z tym rastrem a plik .ras ma 49 MB
Jutro sprawdzę raster w boju
Jutro sprawdzę raster w boju
te prametry sa wyswietalne w takiej postaci jak w pliku tfw - a poniewaz punkt wstawienia to lewy gorny naroznik to minus oznacza ze posuwajac sie w dol rastra wspolrzedne terenowe maja sie zmniejszac.oakpil pisze:Witam,
pozdrawiam
grzes
grzes
Mam jeszcze jeden problem z GPS przez moment działało poprawnie a teraz wyświetla mi komunikat:
GPSHandler
Błąd w trakcie wywoływania NewGpsDataEvent EndOfStreamException
O co chodzi? Zasięg GPS jest bo AutoMapa Działą poprawnie, ustawienia portu i inne sprawdziłem. Robiłem też ponowną instalację - nie pomogło.
GPSHandler
Błąd w trakcie wywoływania NewGpsDataEvent EndOfStreamException
O co chodzi? Zasięg GPS jest bo AutoMapa Działą poprawnie, ustawienia portu i inne sprawdziłem. Robiłem też ponowną instalację - nie pomogło.
Mam informację że program nalezy uaktualnic i nie powinno byc juz problemow.
pozdrawiam
grzes
grzes
Mam zainstalowaną najnowszą wersję i nic, ponowne odinstalowanie i zainstalowanie nic nie dało. Dodam tylko, że w oknie mapy jest ten komunikat co pisałem wyżej a w pomiarach ten komunikat co pisał kolega w wątku poniżej. I wcześniej GPS działał w tym programie, po tygodniu już nie
Wystałem do Pana maila w tej sprawie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-To serve and protect-
Witam,
gdzie obecnie można znaleźć program do konwersji rastrów RastConv? Nie widać go nigdzie w Dziale plików
gdzie obecnie można znaleźć program do konwersji rastrów RastConv? Nie widać go nigdzie w Dziale plików