C-Geo i Android mała reaktywacja

Dyskusje na temat programu C-Geo i GeoZasiewy na Palmtopa oraz wersji na system Android
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2308
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

C-Geo i Android mała reaktywacja

Post autor: grzes » piątek, 14 listopada 2014, 12:01

W najbliższej aktualizacji udostępniona zostanie bezpłatna wersja programu C-Geo na urządzenia z systemem Android. Jeśli ktoś chciałby potestować działanie programu to zapraszam do pobierania:
https://play.google.com/store/apps/deta ... om.m6.cgeo
Do kompletu należy pobrać aktualną testową wersję c-geo w ktorej dodany został eksport do Androida mapy w postaci wektorowej. Opcja eksportu znajduje się w: Plik->Eksport->Eksport do D-Geo (Android).
android_eksport.png
android_eksport.png (25.22 KiB) Przejrzano 4077 razy
W oknie jakie się otworzy istotne są tylko opcje dotyczące tego jak przesłać plik projektu na urządzenie. Do wyboru mamy:
- eksport na nasz serwer (na ktorym plik jest przechowywany 24h) i import na urządzeniu przez opcję menu "Wczytaj z serwera C-Geo" (menu na zakładce projektów). W polu email należy wprowadzić adres gmail na jaki zarejestrowane jest urządzenie Android
- eksport przez siec WiFi - po utworzeniu pliku pojawi się okienko:
android_eksport_wifi.png
android_eksport_wifi.png (5.14 KiB) Przejrzano 4077 razy
W telefonie/tablecie należy wybrać wtedy opcję z menu na zakładce projekty: "Transfer z PC" - wyświetli się numer IP ktory nalezy wpisać w ww oknie i kliknąć "Połącz" a następnie "Wyślij projekt"

Plik projektu można też przenieść na kartę SD samodzielnie (do katalogu D-Geo)

android.png
android.png (174.82 KiB) Przejrzano 4077 razy
pozdrawiam
grzes

geobar
____
____
Posty: 204
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: C-Geo i Android mała reaktywacja

Post autor: geobar » piątek, 14 listopada 2014, 12:35

Dlaczego w wersji testowej c-geo 8 w pustych polach np. kolumna H, mp, mh pojawia się oznaczenie 1E20?

Awatar użytkownika
Maciej_o2
____
____
Posty: 233
Rejestracja: środa, 11 marca 2009, 12:56
Kontakt:

Re: C-Geo i Android mała reaktywacja

Post autor: Maciej_o2 » piątek, 14 listopada 2014, 12:44

Ave
to dupnie
już od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem kupna, a tu taka sytuacja :) i znowu lenistwo się opłaciło
dzięki
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2308
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: C-Geo i Android mała reaktywacja

Post autor: grzes » piątek, 14 listopada 2014, 12:44

geobar pisze:Dlaczego w wersji testowej c-geo 8 w pustych polach np. kolumna H, mp, mh pojawia się oznaczenie 1E20?
poprawione
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2308
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: C-Geo i Android mała reaktywacja

Post autor: grzes » piątek, 14 listopada 2014, 12:48

Maciej_o2 pisze:Ave
to dupnie
już od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem kupna, a tu taka sytuacja :) i znowu lenistwo się opłaciło
dzięki
:D
To jest troche okrojona wersja wzgledem D-Geo - ale do wyjscia w teren z mapą, odszukania punktów myślę ze się przyda. Kluczową zmianą jest obsługa danych w postaci wektorowej, co bardzo skraca czas eksportu i zmniejsza rozmiar pliku projektu.
pozdrawiam
grzes

geobar
____
____
Posty: 204
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: C-Geo i Android mała reaktywacja

Post autor: geobar » piątek, 14 listopada 2014, 13:16

Pytanie trochę nie w temacie. Mam uwagę przy wstawianiu np symbolu bramy, linii napowietrznych itp. pojawia się na mapie widoczny punkt z @, chociaż w tabeli go nie widać?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2308
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: C-Geo i Android mała reaktywacja

Post autor: grzes » piątek, 14 listopada 2014, 14:08

geobar pisze:Pytanie trochę nie w temacie. Mam uwagę przy wstawianiu np symbolu bramy, linii napowietrznych itp. pojawia się na mapie widoczny punkt z @, chociaż w tabeli go nie widać?
Prosze o nowy wątek we własciwym dziale
pozdrawiam
grzes

ODPOWIEDZ