Palmtop

Dyskusje na temat programu C-Geo i GeoZasiewy na Palmtopa oraz wersji na system Android
CoDiZan
__
__
Posty: 26
Rejestracja: piątek, 22 września 2006, 15:52

Odp:Re:Palmtop

Post autor: CoDiZan » środa, 27 września 2006, 10:23

Ktos sie chwalil na forum ze posiada program do obliczen geodezyjnych na telefon komorkowy


Czy mogl bym prosic o udostepnic albo przeslanie na meila

codizan@ekwador.pl

bymbyl bardzow dzwienczny
Przepraszam wszystkich jestem dyslektykiem

fancegeo
_____
_____
Posty: 259
Rejestracja: poniedziałek, 11 kwietnia 2005, 22:24

Odp:Re:Palmtop

Post autor: fancegeo » środa, 27 września 2006, 10:49

Google -> \"GOTEK\" i juz
pozdrawiam
fancegeo

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » wtorek, 13 maja 2008, 14:12

Witam czy w MIO A 501 z procesorem 200 MHz i pamięcią 64 MG można wykorzytsac opisane tu oprogramowanie? W ogóle jakie minimalne wymagania sprzętowe musi mieć taki Pocket?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6140
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Post autor: Jurek B. » wtorek, 13 maja 2008, 14:26

Witam
Generalnie jedyny istotny warunek to system operacyjny palmtopa - najlepiej żeby nie byl starszy niż Windows Mobile 2005 (obecnie większość palmtopów ma już WM6, ewentualnie Windows CE 5.0).
Wszystkie pozostałe parametry mają drugorzędne znaczenie - oczywiście im szybszy procesor, tym wygodniej się będzie pracować, im większa pamięć RAM (64 lub 128MB) tym większe mapy mozna będzie importować.
Pozdrawiam Jurek B.

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » poniedziałek, 23 czerwca 2008, 11:14

Witam ponownie. Czy można dostać jakś wersję demo lub testową . Bardzo chętnie potestuje wasz produkt na MIO A501.
Pozdrawiam
Maciek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6140
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 23 czerwca 2008, 11:24

Proszę spojrzeć na naszą www - ten link:
http://www.softline.xgeo.pl/index.php?o ... 6&Itemid=6
Ostatnia pozycja.
Pozdrawiam Jurek B.

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » poniedziałek, 23 czerwca 2008, 11:49

Dzięki. Jak potestuje odezwę się co i jak. Mam nadzieję , że nie będzie problemu z instalacją.
Pozdrawiam
Maciek

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » wtorek, 24 czerwca 2008, 12:59

Witam, a więc jestem już po instalacji i moje pytanie jest takie czy musze zarejestrować produkt aby skorzystać z wersji demo bo taki mam komunikat po uruchomieniu programu na urządzeniu?
Pozdrawiam
Maciek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6140
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Post autor: Jurek B. » wtorek, 24 czerwca 2008, 18:48

Czy na pewno pobrał i zainstalował Pan wersję demo? Na naszej www są do pobrania dwie wersje - jedna przeznaczona dla zarejestrowanych uzytkowników (wymaga zakupu i kodu rejestracyjnego), i druga - demo, która działa od razu.
Pozdrawiam Jurek B.

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » wtorek, 24 czerwca 2008, 19:59

Faktycznie zainstalowałem program do rejestracji. Zainstalowałem demo i wszystko działa. Z obliczeń tachimetria, biegunowe, ortogonalne, azymuty, przecięcie i wcięcia. No w sumie takie podstawowe. Poczytam trochę o aktualizacjach co dodaliscie.
Pozdrawiam
Maciek

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » wtorek, 24 czerwca 2008, 20:35

Czy w wersji demo można pobawić sie pomiarem GPS? Pojawai mi się komunikat , że nie powiodło się otwarcie portu komunikacyjnego-sprawdź ustawienia? Co należy przestawić w ustawieniach?
Pozdrawiam
Maciek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6140
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Post autor: Jurek B. » wtorek, 24 czerwca 2008, 20:45

W ustawieniach GPS trzeba podać numer portu COM GPS i parametry pozostałe - szybkość, parzystość itp. Parametry te należy odszukać w specyfikacji pocketa, albo odczytać z jakiegoś programu do nawigacji który już na tym pockecie działa.
Pozdrawiam Jurek B.

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » wtorek, 24 czerwca 2008, 21:00

Witam dziekuję za podpowiedź ustawiłem com 4 i szybkość 4800 (ustawienia z Automapy) natomiast jak dałem zastosuj to wyskoczył komunikat" w cGeo.exe wystapił nieoczekiwany błąd. Wybierz opcję zakończ, a następnie ponownie uruchom program lub wybierz opcję..." Parametry nie dają się ustawić.

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » środa, 25 czerwca 2008, 08:29

Dodam jeszcze , że powyższe parametry po tym komunikacie nie są przestawione. Dalej są ustawienia domyślne.

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 801
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Post autor: Wojtek P. » środa, 25 czerwca 2008, 11:06

Witam
Należy jeszcze ustawić bity danych "8" i bity stopu"1"
W danej chwili nie może być uruchomiony inny program korzystający z GPS
Pozdrawiam
-To serve and protect-

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » środa, 25 czerwca 2008, 13:12

Dzięki Spider za pomoc dla kolegi z roku :wink:
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 801
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Post autor: Wojtek P. » czwartek, 26 czerwca 2008, 08:47

ps. mam ten sam MIO :). Pozdrowienia
-To serve and protect-

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » piątek, 27 czerwca 2008, 14:22

No to super trochę cię podpytam o pewne sprawy.
Wykorzystujesz go do nawigacji z automapą?
Narazie odkryłem jedną wadę nie obsługuje pamięci powyżej 2 giga. Tak to same zalety.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 801
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Post autor: Wojtek P. » poniedziałek, 30 czerwca 2008, 08:57

Wyczytalem na jakimś forum że obsluguje karte 4GB ale zwykłą , nie SDHC. A tak poza tym to faktycznie same zalety :)
-To serve and protect-

Macięty
__
__
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 16 listopada 2007, 12:42
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Macięty » czwartek, 4 września 2008, 14:09

Cześć Spider, od jakiegoś czasu pojawia się u mnie komunikat, że program inter write wersja demo wygasła. Nie mogę bez t tego napisać m.in.sms. Jak go uzupełnić ewentualnie dograć? Czy ty też miałeś takie komunikaty w Mio a501? Pozdrawiam

ODPOWIEDZ