RastConv - ogólnie raster

Dyskusje na temat programu C-Geo i GeoZasiewy na Palmtopa oraz wersji na system Android
Awatar użytkownika
oakpil
____
____
Posty: 124
Rejestracja: wtorek, 9 października 2007, 18:01
Lokalizacja: wlkp

RastConv - ogólnie raster

Post autor: oakpil » poniedziałek, 31 maja 2010, 23:27

Witam,
jestem na etapie testowanie C-Geo pocket PC DEMO i mam problem z rastrem.
otóż w programie C-Raster w okienku rozmiar piksela po osi Y mam np. wartość -8,98698769 klikając aby skopiować kopiuje bez minusa i pytanie po co tam ten minus?
Obrazek

Awatar użytkownika
oakpil
____
____
Posty: 124
Rejestracja: wtorek, 9 października 2007, 18:01
Lokalizacja: wlkp

Re: RastConv - ogólnie raster

Post autor: oakpil » poniedziałek, 31 maja 2010, 23:39

Jestem w szoku jak mój HTC Touch Diamond radzi sobie z tym rastrem a plik .ras ma 49 MB :shock:
Jutro sprawdzę raster w boju :lol:

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2308
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: RastConv - ogólnie raster

Post autor: grzes » wtorek, 1 czerwca 2010, 09:25

oakpil pisze:Witam,
jestem na etapie testowanie C-Geo pocket PC DEMO i mam problem z rastrem.
otóż w programie C-Raster w okienku rozmiar piksela po osi Y mam np. wartość -8,98698769 klikając aby skopiować kopiuje bez minusa i pytanie po co tam ten minus?
Obrazek
te prametry sa wyswietalne w takiej postaci jak w pliku tfw - a poniewaz punkt wstawienia to lewy gorny naroznik to minus oznacza ze posuwajac sie w dol rastra wspolrzedne terenowe maja sie zmniejszac.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
oakpil
____
____
Posty: 124
Rejestracja: wtorek, 9 października 2007, 18:01
Lokalizacja: wlkp

Re: RastConv - ogólnie raster

Post autor: oakpil » piątek, 4 czerwca 2010, 08:37

Mam jeszcze jeden problem z GPS przez moment działało poprawnie a teraz wyświetla mi komunikat:
GPSHandler
Błąd w trakcie wywoływania NewGpsDataEvent EndOfStreamException
O co chodzi? Zasięg GPS jest bo AutoMapa Działą poprawnie, ustawienia portu i inne sprawdziłem. Robiłem też ponowną instalację - nie pomogło. :cry:

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2308
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: RastConv - ogólnie raster

Post autor: grzes » piątek, 4 czerwca 2010, 12:59

Mam informację że program nalezy uaktualnic i nie powinno byc juz problemow.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
oakpil
____
____
Posty: 124
Rejestracja: wtorek, 9 października 2007, 18:01
Lokalizacja: wlkp

Re: RastConv - ogólnie raster

Post autor: oakpil » piątek, 4 czerwca 2010, 17:39

Mam zainstalowaną najnowszą wersję i nic, ponowne odinstalowanie i zainstalowanie nic nie dało. Dodam tylko, że w oknie mapy jest ten komunikat co pisałem wyżej a w pomiarach ten komunikat co pisał kolega w wątku poniżej. I wcześniej GPS działał w tym programie, po tygodniu już nie :(

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 801
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: RastConv - ogólnie raster

Post autor: Wojtek P. » poniedziałek, 7 czerwca 2010, 08:46

Wystałem do Pana maila w tej sprawie
Pozdrawiam
-To serve and protect-

Bartol
__
__
Posty: 42
Rejestracja: wtorek, 8 lipca 2008, 10:08

Re: RastConv - ogólnie raster

Post autor: Bartol » sobota, 22 stycznia 2011, 19:53

Witam,

gdzie obecnie można znaleźć program do konwersji rastrów RastConv? Nie widać go nigdzie w Dziale plików :(

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 801
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: RastConv - ogólnie raster

Post autor: Wojtek P. » niedziela, 23 stycznia 2011, 18:11

Juz jest :)
RastConv
-To serve and protect-

ODPOWIEDZ