c-geo PPC demo - instalacja na winCE5

Dyskusje na temat programu C-Geo i GeoZasiewy na Palmtopa oraz wersji na system Android
Awatar użytkownika
tuvalu
____
____
Posty: 216
Rejestracja: środa, 11 lutego 2009, 20:26

c-geo PPC demo - instalacja na winCE5

Post autor: tuvalu » środa, 18 maja 2011, 20:51

Nawigacja GoClever 5040 z winCE5 - instalacja Cgeo powiodła się. Udało się uruchomić, założyć projekt, tabelę, pobawić okienkami itp. itd. - kupa radości. Do pierwszego wyłączenia urządzenia. Kolejne uruchomienie programu wywołuje okno z błędem SQL (choć nic się w materii SQL nie zmieniło od ostatniego razu) a gdy zamknę to okienko, pojawia się kolejne sugerujące błąd związany ze środowiskiem NET. Dezinstalacja i instalacja oprogramowania od nowa pomaga i znów można się cieszyć c-geo. Czasem program wytrzyma kilkakrotne wyłączanie urządzenia a czasem nie i zabawa zaczyna się od nowa.

Może ktoś miał podobny problem z podobnym urządzeniem. Jeśli to taki świadomy urok programu w wersji demo to przeżyję. Do testów wystarczy. Jeśli jednak dotyczyłoby to również pełnej wersji to musiałbym zweryfikować plany zakupów. GoClever mi odpowiada i nie byłbym zbyt szczęśliwy gdybym musiał zmieniać urządzenie. :wink:
Załączniki
cgeo_demo_sql_problem.gif
Problem z SQL
cgeo_demo_sql_problem.gif (10.78 KiB) Przejrzano 2457 razy
cgeo_demo_net_problem.gif
Problem z NET
cgeo_demo_net_problem.gif (10.79 KiB) Przejrzano 2457 razy
cgeo_demo_bez_problemu.gif
A jednak działa mimo tych problemów
cgeo_demo_bez_problemu.gif (8.77 KiB) Przejrzano 2457 razy

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 801
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: c-geo PPC demo - instalacja na winCE5

Post autor: Wojtek P. » czwartek, 19 maja 2011, 09:00

Witam
Proszę spróbować zainstalowac w pamięci jeżeli było na karcie lub odwrotnie
Coś " nie trzyma" :)
-To serve and protect-

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 466
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: c-geo PPC demo - instalacja na winCE5

Post autor: ariel0-0 » czwartek, 19 maja 2011, 09:52

może chodzi o brak możliwości dokonywania wpisów w rejestrze windows w tego typu odbiornikach. W pocket PC jest inaczej
Have a nice day

ODPOWIEDZ