eksport - okno wyboru warstw

Dyskusje dotyczące współpracy C-Geo z innymi programami
Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 279
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

eksport - okno wyboru warstw

Post autor: piotr j. » wtorek, 11 grudnia 2018, 10:39

Dzień Dobry.
Można prosić o wprowadzenie możliwości szukania warstw poprzez wpisywanie poszczególnych liter na klawiaturze. Teraz jest do wyboru tylko suwak lub rolka myszki. Przy dużej ilości warstw (szablon plus moje dodatkowe warstwy) jest to trochę uciążliwe.
Pozdrawiam.
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (27.94 KiB) Przejrzano 932 razy
Pozdrawiam.
piotr j.

geobar
____
____
Posty: 201
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: eksport - okno wyboru warstw

Post autor: geobar » wtorek, 11 grudnia 2018, 12:42

popieram

pabik1
_____
_____
Posty: 305
Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 20:56

Re: eksport - okno wyboru warstw

Post autor: pabik1 » wtorek, 11 grudnia 2018, 15:05

Ten sam sposób wyboru, przydałby się w oknie wyszukiwania stylu linii
Załączniki
a.jpeg
a.jpeg (51.11 KiB) Przejrzano 900 razy

Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 279
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: eksport - okno wyboru warstw

Post autor: piotr j. » poniedziałek, 25 lutego 2019, 14:04

Na pewno osoby pracujące na programie wypracowały pewne schematy. Ja często wykonuje eksporty określonych warstw do różnych formatów. Stąd taka myśl, czy można wprowadzić możliwość zapisania szablonu eksportowanych warstw (dla eksportów w różnych formatach - giv, dxf, ewmapa i inne). Często korzystam z gotowych szablonów przy zakładaniu projektów, co powoduje, że nazwy warstw w poszczególnych projektach (przynajmniej w pewnej części ) są jednakowe. Dobrze aby był dostępny z poziomu programu dla wszystkich projektów, a nie w obrębie danego projektu.
Pozdrawiam.
piotr j.

ODPOWIEDZ