Import z Geo-map

Dyskusje dotyczące współpracy C-Geo z innymi programami
Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Import z Geo-map

Post autor: kasprol » niedziela, 25 stycznia 2015, 10:45

Czy jest szansa na stworzenie szablonu do importu z Geo-map. Obecnie przy imporcie tracone jest część danych a dodatkowo wszystkie zaimportowane warstwy mają ten sam styl i kolor linii.
Nie importowane są również dane tekstowe np. rzędne, numery działek itp.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5995
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Import z Geo-map

Post autor: Jurek B. » niedziela, 25 stycznia 2015, 13:29

Czy obecny sprawdzał Pan dostępny w programie szablon geo-map?
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » niedziela, 25 stycznia 2015, 17:04

Problem polega na tym, że nie mam takiego szablonu w C-geo, program mam aktualny.

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » niedziela, 25 stycznia 2015, 21:29

Dodałem szablon Geo-map i zaimportowałem plik, niestety nie zaimportowały się żadne teksty tzn. numery działek, użytków, rzędne terenu.
Odświeżę temat, jak wykonać import z formatu geo-map żeby zaimportowały się teksty.

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » czwartek, 29 stycznia 2015, 16:14

Odświeżę temat, czy da się coś zrobić z importem z formatu Geo-map, żeby importowały się również teksty?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5995
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Import z Geo-map

Post autor: Jurek B. » czwartek, 29 stycznia 2015, 18:13

Niestety obecnie nie mamy wolnych mocy przerobowych by to nawet sprawdzić, może coś się poprawi w przyszłym tygodniu i wtedy będzie można się tym zająć.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
tuvalu
____
____
Posty: 216
Rejestracja: środa, 11 lutego 2009, 20:26

Re: Import z Geo-map

Post autor: tuvalu » piątek, 30 stycznia 2015, 09:32

kasprol pisze:Dodałem szablon Geo-map i zaimportowałem plik, niestety nie zaimportowały się żadne teksty tzn. numery działek, użytków, rzędne terenu.
Odświeżę temat, jak wykonać import z formatu geo-map żeby zaimportowały się teksty.
Numery działek i użytki można przenieść na mapę korzystając z "informacji o obiektach" - "Przenieś na mapę"
Nie wiem jak wygląda sprawa z rzędnymi, czy jest o nich informacja w pliku.
Czy można zobaczyć jak wygląda wspomniany wyżej szablon i ewentualnie plik do importu?

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » poniedziałek, 2 marca 2015, 10:32

Witam, po zaimportowaniu mapy z pliku *.map nie ma niestety informacji o działkach i użytkach.
Obrazek
poniżej importowany plik:
Załączniki
G.6640.1.427.2015.MAP.zip
(112.09 KiB) Pobrany 34 razy

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 785
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Import z Geo-map

Post autor: Wojtek P. » poniedziałek, 2 marca 2015, 11:01

Dane są , ale w kolejnych komórkach bazy danych
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (223.38 KiB) Przejrzano 3469 razy
-To serve and protect-

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » poniedziałek, 2 marca 2015, 11:24

Dzięki, z działkami i konturami już sobie poradziłem. Czy można również wyciągnąć dane opisowe z użytków gruntowych.

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 785
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Import z Geo-map

Post autor: Wojtek P. » poniedziałek, 2 marca 2015, 11:53

Chodzi o etykiety dla tych obiektów? (jeżeli tak to ikonką z czerwoną strzałeczką)
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (29.03 KiB) Przejrzano 3461 razy
-To serve and protect-

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » czwartek, 21 maja 2015, 12:38

Odświeżę temat, czy jest szansa żeby przy imporcie z formatu Geo-map importowały się również teksty, np. opisy urządzeń, użytki gruntowe itp.

trazja
Team
Team
Posty: 414
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Import z Geo-map

Post autor: trazja » czwartek, 21 maja 2015, 13:52

Witam,

pracujemy nad tym obecnie, jednak zanim skończymy, mogę jedynie poradzić Panu wstawienie etykiet z okna bazy danych jak na rysunku poniżej.
Załączniki
etykietygeomap.png
etykietygeomap.png (14.77 KiB) Przejrzano 2963 razy

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » sobota, 17 października 2015, 13:06

Odświeżę temat, możliwe że robię coś nie tak ale po imporcie z formatu Geo-map giną np. symbole słupów.

Oryginał:
Obrazek

Po imporcie do C-geo:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5995
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Import z Geo-map

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 19 października 2015, 08:38

Nie wiem czy coś będziemy mogli pomóc, ale proszę przesłać plik z takimi obiektami - sprawdzimy.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » wtorek, 20 października 2015, 09:08

Witam w załączniku przesyłam plik z Geo-mapy
Załączniki
G.6640.1.3336.2015.MAP.zip
(11.92 KiB) Pobrany 27 razy

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 785
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Import z Geo-map

Post autor: Wojtek P. » wtorek, 20 października 2015, 09:18

Witam
Zaimportowałem ten plik z szablonem GEO-MAP i wydaje się ze jest ok. Może Ma Pan zły zestaw kodów (k1-98) ustawiony albo uszkodzony zestaw kodów (okno-kody)
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (23.13 KiB) Przejrzano 2426 razy
-To serve and protect-

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » wtorek, 20 października 2015, 09:37

Przeinstalowałem C-geo i wydaje się, że jest już lepiej.

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 133
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Import z Geo-map

Post autor: kasprol » środa, 3 sierpnia 2016, 12:22

Witam, odnowię temat po zaimportowaniu pliku który otrzymujemy z miejscowego PODGiK zgłaszając robotę przez internet część informacji nie importuje się poprawnie, chodzi między innymi o budynki.
Po imporcie w formacie Geomap budynki nie dają się edytować a po wykonaniu kontroli spujności mapy giną.
Przesyłam przykładowy plik.
Załączniki
G.6640.1.1838.2016.MAP.zip
(32.88 KiB) Pobrany 22 razy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5995
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Import z Geo-map

Post autor: Jurek B. » piątek, 5 sierpnia 2016, 12:50

Przesłałem to programiście, może uda się to poprawić, dam znać jak coś będzie gotowe.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ