Import DXF

Dyskusje dotyczące współpracy C-Geo z innymi programami
marcinn
VIP
VIP
Posty: 1121
Rejestracja: 07 mar 2013, 11:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Import DXF

Post autor: marcinn »

Czy dałoby się wprowadzić do okna importu zapamiętanie ostatnio zaznaczonych warstw? Mam sporo warstw, których nie chce importować i za każdym razem muszę to przeklikiwać. Może najlepiej byłoby zrobić możliwość zapisu/wczytywania stanu importu, tak żeby każdy mógł sobie to dopasować do siebie i do programów z których importuje. Myślę, że byłoby to świetne rozwiązanie.
Druga sprawa- prosiłbym o rozwiązanie importu pojedynczych warstw (pojedyncza warstwa się nie importuje)- chyba że jest to już rozwiązane w wersji testowej?
Asia T.
Team
Team
Posty: 697
Rejestracja: 10 mar 2015, 19:49

Re: Import DXF

Post autor: Asia T. »

marcinn pisze: 13 maja 2020, 08:48 Druga sprawa- prosiłbym o rozwiązanie importu pojedynczych warstw (pojedyncza warstwa się nie importuje)- chyba że jest to już rozwiązane w wersji testowej?
Tak, to powinno już działać w wersji testowej.
marcinn
VIP
VIP
Posty: 1121
Rejestracja: 07 mar 2013, 11:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Import DXF

Post autor: marcinn »

trazja pisze: 13 maja 2020, 09:08 Tak, to powinno już działać w wersji testowej.
Niestety nie działa. A co z pomysłem na zapis i wczytywanie stanu importu? Jest szansa coś takiego zrobić?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 8167
Rejestracja: 16 lut 2005, 20:25

Re: Import DXF

Post autor: Jurek B. »

A co z pomysłem na zapis i wczytywanie stanu importu? Jest szansa coś takiego zrobić?
Nic nie da się zrobić w najbliższym czasie, teraz jest dużo prac dla programistów, więc termin może być odległy.
Pozdrawiam Jurek B.
marcinn
VIP
VIP
Posty: 1121
Rejestracja: 07 mar 2013, 11:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Import DXF

Post autor: marcinn »

Ale jeżeli jest możliwość to prosiłbym o wpisanie na listę zadań. Prosiłbym też o poprawkę importu pojedynczej warstwy, bo jest to problematyczne .
Asia T.
Team
Team
Posty: 697
Rejestracja: 10 mar 2015, 19:49

Re: Import DXF

Post autor: Asia T. »

marcinn pisze: 13 maja 2020, 09:49 Ale jeżeli jest możliwość to prosiłbym o wpisanie na listę zadań. Prosiłbym też o poprawkę importu pojedynczej warstwy, bo jest to problematyczne .
Poprawka importu warstwy pojedynczej przesłana do programisty, więc pewnie niebawem będzie - poinformujemy o tym w tym wątku.
Asia T.
Team
Team
Posty: 697
Rejestracja: 10 mar 2015, 19:49

Re: Import DXF

Post autor: Asia T. »

marcinn pisze: 13 maja 2020, 09:49 Ale jeżeli jest możliwość to prosiłbym o wpisanie na listę zadań. Prosiłbym też o poprawkę importu pojedynczej warstwy, bo jest to problematyczne .
W wersji testowej jest już poprawka importu pojedynczej warstwy.
marcinn
VIP
VIP
Posty: 1121
Rejestracja: 07 mar 2013, 11:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Import DXF

Post autor: marcinn »

Czy jest możliwość, aby przy imporcie bloków z dxf kolory były właściwe dla warstwy cgeo na której ląduję symbol? Mam ustawione przy imporcie przypisanie bloków do kodów cgeo (np. strzałki napięcia, telekomunikacyjne, drzewa, studzienki itp). Problem jest taki, że ich kolor jest taki jak bloku z dxf, a nie taki jak warstwy cgeo (ustawienia importu są prawidłowe- przypisanie stylów cgeo). Po każdym imporcie muszę dawać ppm na warstwę > ustaw obiektom domyślny kolor. Dzieje się tak tylko dla symboli. Jeżeli bloki importuje jako obiekty to jest ok.
marcinn
VIP
VIP
Posty: 1121
Rejestracja: 07 mar 2013, 11:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Import DXF

Post autor: marcinn »

marcinn pisze: 14 lip 2021, 16:14 Czy jest możliwość, aby przy imporcie bloków z dxf kolory były właściwe dla warstwy cgeo na której ląduję symbol? Mam ustawione przy imporcie przypisanie bloków do kodów cgeo (np. strzałki napięcia, telekomunikacyjne, drzewa, studzienki itp). Problem jest taki, że ich kolor jest taki jak bloku z dxf, a nie taki jak warstwy cgeo (ustawienia importu są prawidłowe- przypisanie stylów cgeo). Po każdym imporcie muszę dawać ppm na warstwę > ustaw obiektom domyślny kolor. Dzieje się tak tylko dla symboli. Jeżeli bloki importuje jako obiekty to jest ok.
Ponawiam pytanie
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 8167
Rejestracja: 16 lut 2005, 20:25

Re: Import DXF

Post autor: Jurek B. »

Nie mamy takiej możliwości by nadać automatycznie przy imporcie kolor warstwy blokom, które mają określone własny kolor.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ