Podgląd obiektów na tle google..

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
energeo
VIP
VIP
Posty: 962
Rejestracja: sobota, 19 marca 2005, 01:14

Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: energeo » środa, 18 lutego 2015, 23:55

Dostaje taki komunikat w obu wersjach programu.
Załączniki
2 4ACA.gif
2 4ACA.gif (14.36 KiB) Przejrzano 2226 razy
pozdrawiam
wini

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5466
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: Jurek B. » czwartek, 19 lutego 2015, 11:27

Tak, u nas też się pojawia to okno - albo Microsoft w IE albo Google coś zmieniło w mapach i musimy rozpoznać najpierw co zmieniono.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5466
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: Jurek B. » czwartek, 19 lutego 2015, 12:26

Grześ jest szybki jednak - wersja testowa już obsługuje komunikacje z Google.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 965
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: MarekOtt » poniedziałek, 23 lutego 2015, 09:04

Ja z kolei mam problem po re-instalacji C-Geo na XP. Swego czasu miałem już ten problem i pamiętam że ktoś podał mi link do jakiegoś pliku który się wgrywało chyba do bin (napewno nie był to plik cgeo.exe). Nie potrafię teraz odszukać tego tematu.

Błędy jakie się pojawiają po uruchomieniu okna google w załączniku.
Załączniki
1.jpg
1.jpg (29.27 KiB) Przejrzano 2070 razy
2.jpg
2.jpg (31.26 KiB) Przejrzano 2070 razy
3.jpg
3.jpg (24.96 KiB) Przejrzano 2070 razy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2138
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: grzes » poniedziałek, 23 lutego 2015, 11:38

MarekOtt pisze:Ja z kolei mam problem po re-instalacji C-Geo na XP. Swego czasu miałem już ten problem i pamiętam że ktoś podał mi link do jakiegoś pliku który się wgrywało chyba do bin (napewno nie był to plik cgeo.exe). Nie potrafię teraz odszukać tego tematu.

Błędy jakie się pojawiają po uruchomieniu okna google w załączniku.

Jesli to na wersji testowej to chyba aktualizacja IE pomoze.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 965
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: MarekOtt » czwartek, 26 lutego 2015, 09:27

grzes pisze:
MarekOtt pisze:Ja z kolei mam problem po re-instalacji C-Geo na XP. Swego czasu miałem już ten problem i pamiętam że ktoś podał mi link do jakiegoś pliku który się wgrywało chyba do bin (napewno nie był to plik cgeo.exe). Nie potrafię teraz odszukać tego tematu.

Błędy jakie się pojawiają po uruchomieniu okna google w załączniku.

Jesli to na wersji testowej to chyba aktualizacja IE pomoze.


Niestety nie pomogło :(

Nie działa także wyszukiwanie po nazwie miejscowości / ulicy, ale to już na działającym oknie google, nie wiem czy to nie przypadkiem po tych ostatnich zmianach :(.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2138
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: grzes » czwartek, 26 lutego 2015, 14:00

MarekOtt pisze:
Niestety nie pomogło :(

Nie działa także wyszukiwanie po nazwie miejscowości / ulicy, ale to już na działającym oknie google, nie wiem czy to nie przypadkiem po tych ostatnich zmianach :(.

Wyszukiwanie poprawię.
Natomiast te błędy pochodza z okna IE (ktory jest wykorzystywany do wyswietlania mapy googla). Na razie znalazlem tylko taką podpowiedź (nie wiem czy zadziała):
w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\MAIN\FeatureControl\FEATURE_BROWSER_EUMULATION dodac nową wartość cgeo8.exe=8000:
rejestr2.png
rejestr2.png (13.93 KiB) Przejrzano 1878 razy
pozdrawiam
grzes

Polaris
__
__
Posty: 40
Rejestracja: wtorek, 24 stycznia 2012, 13:50

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: Polaris » środa, 8 czerwca 2016, 15:06

Dosyć często przy podglądzie pomiaru na mapach Google (a szczególnie po wybraniu zakładki Open Map) wyskakuje poniższy komunikat.
Czasami jak się poklika kilkukrotnie w dowolną odpowiedź podgląd "zaskakuje" ale często niezbędny jest reset programu.
Z lekka irytująca niedogodność na dłuższą metę...

błąd.jpg
błąd.jpg (142.01 KiB) Przejrzano 1326 razy

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 252
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: arttiq » środa, 8 czerwca 2016, 15:29

potwierdzam. U mnie też się wysypuje podgląd google.
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2138
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: grzes » środa, 8 czerwca 2016, 15:55

Na aktualnej wersji? Koło 10 kwietnia cos poprawiałem. Z tego co pamietam google pozmienialo cos w mapach i niektore pliki z ktorych korzystamy zostały usuniete z ich serwerow. Ale po poprawce działało ok.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 965
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: MarekOtt » czwartek, 9 czerwca 2016, 08:42

U mnie działa bez problemu. Co prawda wkurza mnie trochę opcja przybliżania i oddalania, bo nie ma już suwaka tylko + i - ale wiem że to google zmienia :(.

Miałem chyba podobny problem, pierwsze co zrobiłem to zaktualizowałem Windowsa a w tym Internet Explorer. Pomogło :)

maxim
___
___
Posty: 94
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 10:35

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: maxim » czwartek, 18 maja 2017, 09:52

Proszę sprawdzić działanie "wstawiaj punkty na mapie..." - u mnie wyskakuje błąD.
Także działanie podglądu obiektów na mapie google nie działa , chyba że wcześniej zaznaczę obiekt,
a później uruchomię "łezkę".
pozdrawiam
Pozdrawiam
maxim

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 965
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: MarekOtt » czwartek, 18 maja 2017, 09:59

maxim pisze:Proszę sprawdzić działanie "wstawiaj punkty na mapie..." - u mnie wyskakuje błąD.
Także działanie podglądu obiektów na mapie google nie działa , chyba że wcześniej zaznaczę obiekt,
a później uruchomię "łezkę".
pozdrawiam


Zgodnie z tym co napisano w dzisiejszym opisie aktualizacji, musimy czekać na poprawę funkcji związanych z Google Maps. Niestety google coś pozmieniało i trzeba przerobić działanie programu.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2138
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: grzes » czwartek, 18 maja 2017, 13:17

Właśnie skonczyłem dostosowywać opcję do nowego API Googla - można pobrać raz jeszcze ostatnią aktualizację (lub testowy exe) - powinno już działać.
pozdrawiam
grzes

maxim
___
___
Posty: 94
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 10:35

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: maxim » czwartek, 18 maja 2017, 14:40

Dziękuję. Działa bardzo dobrze. :D
pozdrawiam
Pozdrawiam
maxim

Polaris
__
__
Posty: 40
Rejestracja: wtorek, 24 stycznia 2012, 13:50

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: Polaris » piątek, 9 czerwca 2017, 21:44

Niestety od jakiegoś czasu nie działa podgląd mapy w google.
Pojawia się komunikat o błędzie na www.
Dla pewności przed momentem wgrałem najnowszy plik testowy ale bez zmian.
Jakieś rady - porady? Ktoś jeszcze tez tak ma?

Ps. W zasadzie często korzystam z podkładu Open Maps, ale żeby to uruchomić to musi się najpierw otworzyć google.
A jeżeli google tak często miesza w swojej aplikacji, że trzeba co jakiś czas uaktualniać program w cgeo to może uda się rozdzielić oba serwisy?
Czyli wybierałbym do podglądu od razu pożądany serwis?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2138
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: grzes » piątek, 9 czerwca 2017, 22:20

Polaris pisze:Niestety od jakiegoś czasu nie działa podgląd mapy w google.
Pojawia się komunikat o błędzie na www.
Dla pewności przed momentem wgrałem najnowszy plik testowy ale bez zmian.
Jakieś rady - porady? Ktoś jeszcze tez tak ma?

Ps. W zasadzie często korzystam z podkładu Open Maps, ale żeby to uruchomić to musi się najpierw otworzyć google.
A jeżeli google tak często miesza w swojej aplikacji, że trzeba co jakiś czas uaktualniać program w cgeo to może uda się rozdzielić oba serwisy?
Czyli wybierałbym do podglądu od razu pożądany serwis?

Sprawdziłem przed chwilą i działa bez problemow. Jaki komunikat się pojawia?
Rozdzielic sie nie da bo do wyswietlania openstreetmaps rowniez uzywany jest silnik googla
pozdrawiam
grzes

Polaris
__
__
Posty: 40
Rejestracja: wtorek, 24 stycznia 2012, 13:50

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: Polaris » piątek, 9 czerwca 2017, 22:38

Ano taki jak niżej.
Wróciłem do poprzedniego pliku exe, bo mi z tym testowym antywirus wariował, teraz mam bieżącą oficjalną aktualizację, ale komunikat ten sam:
Załączniki
Błąd google.jpg
Błąd google.jpg (100.92 KiB) Przejrzano 704 razy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2138
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: grzes » sobota, 10 czerwca 2017, 10:48

Do wyświetlania map jest uzywany Internet Explorer i to jest jego komunikat - proszę sprobować zaktualizować go w systemie. Zrestartowac komputer i sprawdzić czy cos pomogło. Na razie nie mam innych pomysłów :(
pozdrawiam
grzes

Polaris
__
__
Posty: 40
Rejestracja: wtorek, 24 stycznia 2012, 13:50

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: Polaris » piątek, 30 czerwca 2017, 16:16

IE zaktualizowany (tak przynajmniej twierdzi Windows) ale błąd w CGeo nie znika :cry:

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2138
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: grzes » sobota, 1 lipca 2017, 16:48

Polaris pisze:IE zaktualizowany (tak przynajmniej twierdzi Windows) ale błąd w CGeo nie znika :cry:

To ostatnia szansa to wprowadzenie klucza do rejestru: /viewtopic.php?f=507&p=33294#p26869
Zeby nie robic tego recznie w zalaczniku jest zip z ktorego nalezy wypakowac jeden plik, a nastepnie go uruchomic. Windows powinien spytac czy na pewno wprowadzic wpis do rejestru. Po potwierdzeniu prosze zrestartowac komputer i sprawdzic czy cos to dało.
Załączniki
ie_cgeo.zip
(340 Bajtów) Pobrany 13 razy
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 965
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Podgląd obiektów na tle google..

Postautor: MarekOtt » środa, 13 września 2017, 09:12

Czy można by było ustawić, by po wyszukaniu miejscowości i adresu w oknie podglądu mapy google, szukany obiekt pojawiałby się na pełnym powiększeniu. Aktualnie po wyszukaniu trzeba przybliżyć, a następnie jeszcze raz wyszukać by znaleźć szukany obiekt.


Wróć do „C-Geo problemy, porady”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość