Numeracja punktów w GIS

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Robert71
__
__
Posty: 31
Rejestracja: wtorek, 3 lutego 2015, 20:33

Numeracja punktów w GIS

Postautor: Robert71 » czwartek, 12 maja 2016, 08:01

Jak podczytać numery punktów do przeglądarki GIS ?
Wczytuję warstwę z cgeo i mam same punkty bez numerów.
Na mapie C-geo mam warstwę punktów z numerami w formie tekstu na mapie.
W finale chcę wyeksportować wszystko do KMLa

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5489
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Numeracja punktów w GIS

Postautor: Jurek B. » czwartek, 12 maja 2016, 08:27

Jeśli dla warstwy na której są punkty założy się bazę danych, to znajdzie się w niej automatycznie pole z numerami punktów.
Po zapisie do KML i otwarciu w GoogleEarth będzie coś takiego, jak na rysunku.
Być może dałoby się zrobić coś więcej, ale wtedy już musiałby pewnie popracować programista.
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (134.57 KiB) Przejrzano 362 razy
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 216
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

Re: Numeracja punktów w GIS

Postautor: walklim » środa, 6 grudnia 2017, 22:22

witam, a jakby tak można było już z poziomu tabeli zapisać punkty w formacie kml tak by punkty z numerami wyświetliły się w google earth ?
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2149
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Numeracja punktów w GIS

Postautor: grzes » czwartek, 7 grudnia 2017, 13:02

Pewnie da się zrobić ale musi poczekać na wolne terminy
pozdrawiam
grzes


Wróć do „C-Geo problemy, porady”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości