mapa w tle

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 252
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: mapa w tle

Postautor: arttiq » wtorek, 11 lipca 2017, 19:47

albo ustawić zmienną we właściwościach pod PPM.
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 988
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: mapa w tle

Postautor: MarekOtt » środa, 12 lipca 2017, 07:54

I jeszcze jeden mały szczegół.

Przy zaczytywaniu punktów będących na mapie w tle, narzędziem wstaw punkt, z mapy w tle zaczytywany jest NR,X,Y. Nie odczytuje H, mimo że dany punkt H posiada.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5521
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: mapa w tle

Postautor: Jurek B. » środa, 12 lipca 2017, 08:14

Ok, obie poprawki wprowadzimy.
Pozdrawiam Jurek B.

Jakub Kwinta
_____
_____
Posty: 305
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2012, 19:55

Re: mapa w tle

Postautor: Jakub Kwinta » piątek, 12 stycznia 2018, 23:13

Mam pytanie czy jest możliwe dorobienie wyświetlania mapy w tle również w kolorze czerwonym(kolejny ptaszek). Teraz można zrobić czarno białą i jest ok. Przydatne by to było do drukowania mapy wywiadu terenowego. Na mapę z danymi z urzędu zaczytujemy skartowany pomiar w tle w kolorze czerwonym.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5521
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: mapa w tle

Postautor: Jurek B. » wtorek, 16 stycznia 2018, 10:51

Jakub Kwinta pisze:Mam pytanie czy jest możliwe dorobienie wyświetlania mapy w tle również w kolorze czerwonym(kolejny ptaszek). Teraz można zrobić czarno białą i jest ok. Przydatne by to było do drukowania mapy wywiadu terenowego. Na mapę z danymi z urzędu zaczytujemy skartowany pomiar w tle w kolorze czerwonym.

Zobaczymy, ale to już raczej w lutym.
Pozdrawiam Jurek B.

Jakub Kwinta
_____
_____
Posty: 305
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2012, 19:55

Re: mapa w tle

Postautor: Jakub Kwinta » wtorek, 16 stycznia 2018, 11:09

Super, będzie znowu odrobinę prościej.

Awatar użytkownika
Wojtek
____
____
Posty: 125
Rejestracja: piątek, 1 kwietnia 2005, 11:46

Re: mapa w tle

Postautor: Wojtek » wtorek, 16 stycznia 2018, 12:59

Jakub Kwinta pisze:Mam pytanie czy jest możliwe dorobienie wyświetlania mapy w tle również w kolorze czerwonym(kolejny ptaszek). Teraz można zrobić czarno białą i jest ok. Przydatne by to było do drukowania mapy wywiadu terenowego. Na mapę z danymi z urzędu zaczytujemy skartowany pomiar w tle w kolorze czerwonym.


ja eksportuję pomiar do nowej tabeli, hurtem zmieniam kolor obiektów na czerwony (ikona aktywny kolor,zastosuj do zaznaczonych), i wtedy podczytuję mapę z urzedu w kolorze czarnym i 100% przeźroczystości. :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pytając wstydzisz się tylko raz, nie wiedząc wstydzisz się przez resztę życia.

Jakub Kwinta
_____
_____
Posty: 305
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2012, 19:55

Re: mapa w tle

Postautor: Jakub Kwinta » wtorek, 16 stycznia 2018, 14:11

Chciałem uniknąć zakładania zbędnych tabel , które są tylko na potrzeby wydruku.


Wróć do „C-Geo problemy, porady”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Jakub Kwinta i 2 gości