Grube i niewyraźne linie

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
radeck
__
__
Posty: 37
Rejestracja: środa, 8 lutego 2012, 11:19

Grube i niewyraźne linie

Post autor: radeck » środa, 6 czerwca 2018, 11:51

Dzień dobry.
Zmieniłem komputer i zaczęły się problemy :)
Na nowym komputerze brzydko wyświetla linie w Managerze stylu lini.
Na starym wszystko było ładnie i wyglądało to tak:
Obrazek
Natomiast na nowym kompie:
Obrazek
Oba komputery chodzą na win 10.
Czy ktoś się spotkał z czymś takim?
Ponadto program gubi linie
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 749
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Grube i niewyraźne linie

Post autor: Wojtek P. » środa, 6 czerwca 2018, 12:42

Witam
Ma to związek z rozdzielczością. Proszę sprawdzić we właściwościach skrótu do programu C-GEO
W zakładce "zgodność" jest coś takiego jak na rysunku
Proszę ustawić na "system"
Co to znaczy że program "gubi linie"
Załączniki
DPI.png
DPI.png (165.8 KiB) Przejrzano 313 razy
-To serve and protect-

jbgeo
_
_
Posty: 1
Rejestracja: środa, 5 października 2005, 19:55

Re: Grube i niewyraźne linie

Post autor: jbgeo » środa, 6 czerwca 2018, 14:20

Witam
A jak rozwiązać ten problem z "grubymi liniami' przy windows 7
pozdrawiam

radeck
__
__
Posty: 37
Rejestracja: środa, 8 lutego 2012, 11:19

Re: Grube i niewyraźne linie

Post autor: radeck » środa, 6 czerwca 2018, 23:14

Dzięki. Niestety problem dalej występuje.
Gubienie linii to prawdopodobnie jakiś bład w tabeli bo po eksporcie do nowej wszystko gra.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2180
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Grube i niewyraźne linie

Post autor: grzes » czwartek, 7 czerwca 2018, 09:19

A co jest wpisane tu?:
opc.png
opc.png (35.11 KiB) Przejrzano 246 razy
pozdrawiam
grzes

radeck
__
__
Posty: 37
Rejestracja: środa, 8 lutego 2012, 11:19

Re: Grube i niewyraźne linie

Post autor: radeck » czwartek, 7 czerwca 2018, 12:32

Tak jak u Pana. Wszędzie jedynki.

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 749
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Grube i niewyraźne linie

Post autor: Wojtek P. » czwartek, 7 czerwca 2018, 12:52

Jeszcze nie wiemy dlaczego tak się dzieje, dam znać jak się sprawa wyjaśni.
-To serve and protect-

Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 261
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: Grube i niewyraźne linie

Post autor: piotr j. » piątek, 8 czerwca 2018, 08:56

Co do grubości linii i ich gubienia mam podobnie. Komputer również na win10 (laptop). Z tym, że na początku używania linie były poprawne, błąd wystąpił po jakimś czasie. Nowa instalacja cgeo nic nie zmieniła. Gubienie (a raczej przesłanianie linii obok grubych i kolorowych liniach) jest właśnie wynikiem tego błędu. Natomiast na innym komputerze, także na win10 (stacjonarny) linie są poprawne.
Pozdrawiam.
piotr j.

lysy
Team
Team
Posty: 17
Rejestracja: poniedziałek, 15 maja 2006, 12:49

Re: Grube i niewyraźne linie

Post autor: lysy » piątek, 8 czerwca 2018, 09:52

Proszę zmienić w opcjach programu przekątną monitora na większa.
Załączniki
przekatna.png
przekatna.png (32.91 KiB) Przejrzano 167 razy

Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 261
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: Grube i niewyraźne linie

Post autor: piotr j. » piątek, 8 czerwca 2018, 10:15

lysy pisze:
piątek, 8 czerwca 2018, 09:52
Proszę zmienić w opcjach programu przekątną monitora na większa.
Przyznam, że coś w tym jest :mrgreen:
Pozdrawiam.
piotr j.

ODPOWIEDZ