Nakładanie się warstw

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 119
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Nakładanie się warstw

Post autor: kasprol » czwartek, 25 stycznia 2018, 15:15

Dziękuję za informację, będę czekał.

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 119
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Nakładanie się warstw

Post autor: kasprol » wtorek, 10 kwietnia 2018, 10:30

Odświeżę temat kiedy można spodziewać się rozwiązania problemu nakładających się linii np. użytków bo obecnie często wyglądają jak linia ciągła.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5726
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Nakładanie się warstw

Post autor: Jurek B. » wtorek, 10 kwietnia 2018, 10:52

Niestety zadanie czeka w kolejce.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 119
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Nakładanie się warstw

Post autor: kasprol » poniedziałek, 11 czerwca 2018, 08:10

Witam,
mijają kolejne miesiące (dwa) dla tego pozwolę sobie przypomnieć o problemie nakładających się linii.

trazja
Team
Team
Posty: 346
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Nakładanie się warstw

Post autor: trazja » poniedziałek, 11 czerwca 2018, 13:39

Witam,
problem nakładających się linii rozwiązany w wersji testowej c-geo. Dodatkowo trzeba podmienić w katalogu C-GEO/bin plik LINIE.txt (załącznik).
Zmieniliśmy na razie tylko linie użytku, konturu klasyfikacyjnego, chodnika i skarpy na próbę - proszę spróbować, czy takie rozwiązanie jest w porządku. Jeśli chciałoby się zmienić samodzielnie inny styl linii należy zgodnie ze stylem poniżej - zmieniamy PD i KD na K oraz w S1 dodajemy 0.5 do pierwszej i trzeciej wartości.

[6]
O1=Granica konturu klasyfikacyjnego
O2=Krawędź chodnika
KR=3
OD=1
M1=0.18
M2=0.18
M3=0.18
M4=0.13
PD=K
SD=4
KD=K
S1=l 0.5 0 3.5 0
Załączniki
LINIE.TXT
(39.17 KiB) Pobrany 13 razy

Awatar użytkownika
kasprol
____
____
Posty: 119
Rejestracja: środa, 5 stycznia 2011, 10:32
Lokalizacja: Łaskarzew
Kontakt:

Re: Nakładanie się warstw

Post autor: kasprol » poniedziałek, 11 czerwca 2018, 22:39

Tak na szybko wydaje się, że problem został rozwiązany.

ODPOWIEDZ