mapa w tle

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 761
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

mapa w tle

Post autor: maciekwu » wtorek, 29 maja 2018, 08:29

jeżeli na mapie, na której pracuję wyświetlam dane punktów (Nr np) to równocześnie wyświetla się numer na mapie w tle. Czy można by o tym decydować czy ma się wyświetlać czy nie numer w mapie w tle. Podobna sytuacja jest gdy wyświetlam punkty zaznaczone Wtedy wszystkie punkty z mapy w tle wyświetlają się jako zaznaczone. Czasem pomaga odświeżenie rysunku.

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1045
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: mapa w tle

Post autor: MarekOtt » wtorek, 29 maja 2018, 08:34

To proszę przeskoczyć na mapę w tle i wyłączyć warstwę z punktami ;)

Mi np. przeszkadza opcja, ze przy włączeniu oznaczania kółkiem czerwonym punktów zaznaczonych z tabeli, oznacza mi zarówno na mapie w tle jak i na mapie głównej, powodując chaos :). Funkcja ta staje się wtedy bezużyteczna.

marioo
VIP
VIP
Posty: 906
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: mapa w tle

Post autor: marioo » czwartek, 5 lipca 2018, 15:08

Czy można prosić o zapamiętywanie globalnie ostatniego wyboru kopiowania danych z mapy w tle? albo ustawienie domyślnie wyłączonego tego trybu. Za każdym razem gdy wczytuję mapę muszę to wyłączać, co jest uciążliwe.
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (4.58 KiB) Przejrzano 221 razy
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ