wstawianie rastra przez Legendę

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 743
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

wstawianie rastra przez Legendę

Post autor: maciekwu » poniedziałek, 9 lipca 2018, 19:10

przy wstawianiu rastra przez Legendę muszę dwu odświeżyć rysunek by raster się pokazał. Po dwu pierwszych odświeżeniach pojawiają się komunikaty. Po pierwszy m szybko znika i nie mogę go odczytać, przy drugim "key violation" i prośba o restart programu. Należy go ignorować i po trzecim odświeżeniu raster jest nareszcie osadzony. Jest to bardzo uciążliwe. Nie mogę też używać menadżera rastrów, w którym nie mogę zaznaczyć rastrów do usunięcia ani też dodać nowych. Przy próbie dodania rastra pojawiają się komunikaty jak przy ładowaniu przez Legendę ale raster nie dodaje się.
Czy jest jakiś sposób uniknięcia tych problemów?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5711
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: wstawianie rastra przez Legendę

Post autor: Jurek B. » wtorek, 10 lipca 2018, 07:13

Zgłaszał już Pan kiedyś taki problem - doradziliśmy wówczas co zrobić - proszę więc sprawdzić ponownie czy ma Pan właściwe ustawienia i wykonać to co sugerował kolega:
http://www.softline.geo.pl/forum/viewto ... ger#p28174
Pozdrawiam Jurek B.

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 743
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: wstawianie rastra przez Legendę

Post autor: maciekwu » wtorek, 10 lipca 2018, 09:44

fakt zapomniałem to już 3 lata temu. pliki skasowałem i działa. Dziękuję za przypomnienie.

ODPOWIEDZ