wypełnij pole

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 759
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

wypełnij pole

Post autor: maciekwu » czwartek, 11 października 2018, 10:54

mam zaznaczone punkty przesiane wg określonych kryteriów. Gdy chcę wypełnić poszczególne pola poleceniem ppm/wypełnij pole następuje wypełnienie pola dla połowy punktów. Muszę ponawiać polecenia kilkukrotnie by wypełnić pole wszystkim wybranym punktom. Podobna sytuacja jest przy kopiowaniu do innej kolumny. Czy jest sposób by wypełnić je poleceniem jednorazowym?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5753
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: wypełnij pole

Post autor: Jurek B. » czwartek, 11 października 2018, 12:32

Jeśli chodzi Panu o okno bazy danych na mapie, to zrobiłem test na ponad 50 tys. punktów granicznych. Trochę długo to trwało, ale jednokrotne użycie funkcji Wypełnij pole dla wszystkich zaznaczonych punktów spowodowało wprowadzenie zmiany do pola w bazie dla wszystkich rekordów.
Również podobna operacja w tabeli współrzędnych odbyła się bez problemów.
Zapraszam więc do kontaktu z naszym serwisem - tak będziemy mogli lepiej pomóc.
Pozdrawiam Jurek B.

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 759
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: wypełnij pole

Post autor: maciekwu » czwartek, 11 października 2018, 13:36

chodzi wypełnianie kolumn w tabeli punktów

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5753
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: wypełnij pole

Post autor: Jurek B. » czwartek, 11 października 2018, 14:45

O tym również pisałem, że działa - kontaktował się Pan z serwisem?
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ