Zaznaczanie obszarem

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
kouczan
____
____
Posty: 103
Rejestracja: niedziela, 31 października 2010, 13:36

Zaznaczanie obszarem

Post autor: kouczan » środa, 28 czerwca 2017, 08:40

Po ostatniej aktualizacji mam problem z zaznaczaniem na mapie obszarem. Mianowicie muszę mieć włączone zaczepianie bez punktu, żeby funkcja w ogóle chciała działać. Z tego co pamiętam poprzednio dało radę zaznaczać bez tej opcji. Da się coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
Michał

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 761
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: Wojtek P. » środa, 28 czerwca 2017, 10:13

Witam
Chodzi o "zaznacz w tabeli /do eksportu" ? Bo mi to działa
Proszę jeszcze może pobrać i zastąpić plik testowy
-To serve and protect-

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5768
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: Jurek B. » środa, 28 czerwca 2017, 10:28

kouczan pisze:Po ostatniej aktualizacji mam problem z zaznaczaniem na mapie obszarem. Mianowicie muszę mieć włączone zaczepianie bez punktu, żeby funkcja w ogóle chciała działać. Z tego co pamiętam poprzednio dało radę zaznaczać bez tej opcji. Da się coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
Michał
Raczej ma Pan wyłączoną warstwę edytowalną (musi być edytowalna np. warstwa zerowa).
Pozdrawiam Jurek B.

janek
______
______
Posty: 578
Rejestracja: poniedziałek, 21 marca 2005, 19:37

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: janek » środa, 28 czerwca 2017, 18:35

Zaznaczanie nie działa też gdy mamy mapę w tle
Janek B.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5768
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: Jurek B. » środa, 28 czerwca 2017, 21:04

janek pisze:Zaznaczanie nie działa też gdy mamy mapę w tle
Janek B.
U mnie nie ma znaczenia czy jest mapa w tle czy jej nie ma - zawsze można zaznaczać obszarem, faktycznie jednak musi być włączone przyciaganie bez punktu.
Pozdrawiam Jurek B.

kouczan
____
____
Posty: 103
Rejestracja: niedziela, 31 października 2010, 13:36

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: kouczan » czwartek, 29 czerwca 2017, 09:13

No właśnie powoduje to pewne niedogodności,ale cóż jeżeli nie można tego zmienić to trzeba się będzie przyzwyczaić :)

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5768
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: Jurek B. » czwartek, 29 czerwca 2017, 09:31

Może uda się to przywrócić w niedługim czasie
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1045
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: MarekOtt » poniedziałek, 22 października 2018, 14:06

Od jakiegoś czasu nie działa prawidłowo zaznaczanie obszarem wielu punktów na mapie. Po oznaczeniu punktów obszarem, kliknąłem na klawiaturze klawisz F7

Obrazuje to poniższy film:
http://youtu.be/RJjNmpLbxQk?hd=1

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2605
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: FaFaL » poniedziałek, 22 października 2018, 15:18

MarekOtt pisze:
poniedziałek, 22 października 2018, 14:06
Od jakiegoś czasu nie działa prawidłowo zaznaczanie obszarem wielu punktów na mapie. Po oznaczeniu punktów obszarem, kliknąłem na klawiaturze klawisz F7

Obrazuje to poniższy film:
http://youtu.be/RJjNmpLbxQk?hd=1
F7 to bodaj kopiuje punkty obrysu
F8 kopiuje punkty wewnątrz obrysu
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1045
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: MarekOtt » poniedziałek, 22 października 2018, 21:45

FaFaL pisze:
poniedziałek, 22 października 2018, 15:18
MarekOtt pisze:
poniedziałek, 22 października 2018, 14:06
Od jakiegoś czasu nie działa prawidłowo zaznaczanie obszarem wielu punktów na mapie. Po oznaczeniu punktów obszarem, kliknąłem na klawiaturze klawisz F7

Obrazuje to poniższy film:
http://youtu.be/RJjNmpLbxQk?hd=1
F7 to bodaj kopiuje punkty obrysu
F8 kopiuje punkty wewnątrz obrysu
Być może Panie Rafale, jednak F7 od zawsze był odpowiedzialny za oznaczenie punktów, działek w bazie itp.

W starszej wersji C-Geo działa prawidłowo

http://youtu.be/Ig55tnj3DlY?hd=1

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5768
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Zaznaczanie obszarem

Post autor: Jurek B. » wtorek, 23 października 2018, 09:02

Tak, faktycznie był błąd w zaznaczaniu F7 - już to ktoś zgłosił kilka dni temu i programiści poprawili -w wersji testowej działa już poprawnie.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ