Usuwanie pustych warstw

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
marioo
VIP
VIP
Posty: 940
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Usuwanie pustych warstw

Post autor: marioo » środa, 13 lutego 2019, 10:37

Chciałem usunąć puste warstwy i okazuje się, że program nie widzi "pełnej" warstwy i ją też usuwa, mimo że są na niej obiekty. Przesyłam projekt do sprawdzenia na serwis.
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (8.59 KiB) Przejrzano 748 razy
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (8.59 KiB) Przejrzano 748 razy
Załączniki
Przechwytywanie1.PNG
Przechwytywanie1.PNG (6.3 KiB) Przejrzano 747 razy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 778
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Usuwanie pustych warstw

Post autor: Wojtek P. » środa, 13 lutego 2019, 10:58

Witam . Warstwa "kont" ma ustawiony typ jako użytki. Więc na tej warstwie powinny być obiekty zamknięte. Dlatego program chce usunąć tą warstwę. Ale pomyślimy czy nie zmienić tego w programie
-To serve and protect-

marioo
VIP
VIP
Posty: 940
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Usuwanie pustych warstw

Post autor: marioo » środa, 13 lutego 2019, 11:14

Tak właśnie robię z użytkami i działkami dlatego, że muszę ręcznie usuwać linie na granicy zakresu po przycięciu mapy. Myślę, że należy to bezwzględnie poprawić, bo jednak ta warstwa nie jest pusta, a program ją usuwa.
Pozdrawiam

marioo
VIP
VIP
Posty: 940
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Usuwanie pustych warstw

Post autor: marioo » czwartek, 14 marca 2019, 13:50

Czy po ostatniej aktualizacji są jakieś zmiany w tym temacie?
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ