Inormacja o lokalizacji punktu

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
strois
_
_
Posty: 6
Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 19:46

Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: strois » środa, 3 kwietnia 2019, 09:24

Jak w temacie przestała działać ta opcja. Coś ktoś wie ?

Awatar użytkownika
logis
Team
Team
Posty: 615
Rejestracja: wtorek, 13 grudnia 2005, 11:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: logis » środa, 3 kwietnia 2019, 09:35

Dzień dobry,
tak, dzisiaj przestała działać, sprawdzamy to.
Jacek

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2257
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: grzes » środa, 3 kwietnia 2019, 10:30

GUGiK przeniósł usługę i zmienił format zwracanych danych (np nie ma informacji o powierzchni działki). W wersji testowej są już wprowadzone zmiany - można pobierać i testować.
pozdrawiam
grzes

KZibi
____
____
Posty: 146
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: KZibi » środa, 3 kwietnia 2019, 18:21

grzes pisze:
środa, 3 kwietnia 2019, 10:30
GUGiK przeniósł usługę i zmienił format zwracanych danych (np nie ma informacji o powierzchni działki). W wersji testowej są już wprowadzone zmiany - można pobierać i testować.
Witam
Niestety nie działa.
KZibi
Załączniki
Rys1.png
Rys1.png (23.65 KiB) Przejrzano 589 razy
Rys2.png
Rys2.png (10.14 KiB) Przejrzano 593 razy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2257
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: grzes » środa, 3 kwietnia 2019, 20:32

Usługa działa tylko zwraca własnie takie wartości. Te zmiany po stronie GUGiK to świeża sprawa, być może nie wszystko jeszcze działa jak nalezy lub nie wszystkie dane zostały załadowane. Inne rejony Polski - przynajmniej te ktore testowałem - działały OK.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5921
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: Jurek B. » środa, 3 kwietnia 2019, 20:46

Sprawdziłem dokładnie i niestety ma Pan pecha bo akurat powiat świecki nie udostępnia jak dotąd tych danych lokalizacyjnych - sąsiednie powiaty i te dalsze, a pewnie i większość pozostałych - udostępniają, a ten nie .
Pozdrawiam Jurek B.

geolot
_
_
Posty: 1
Rejestracja: sobota, 29 grudnia 2018, 18:39

Re: Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: geolot » środa, 3 kwietnia 2019, 22:46

W Gdyni też nie działa.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5921
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: Jurek B. » czwartek, 4 kwietnia 2019, 09:27

Tak, Gdynia i okoliczne: Sopot, Wejherowo, Lębork, Słupca to też białe plamy - widać, że jednak nie wszędzie to jest włączone jeszcze.
Pozdrawiam Jurek B.

strois
_
_
Posty: 6
Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 19:46

Re: Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: strois » czwartek, 9 maja 2019, 14:30

Problem wrócił? miejsce Częstochowa, opcja działała na testowym teraz już nie. Znowu coś mieszają w geoportalu ?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5921
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Inormacja o lokalizacji punktu

Post autor: Jurek B. » czwartek, 9 maja 2019, 14:56

Bardzo możliwe, bo widzę, że teraz np. dla Będzina, Konina, Mińska Mazowieckiego i Człuchowa działa, a dla Poznania, Krakowa i Opola - nie działa.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ