Podwójne kodowanie

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
Maciej_o2
____
____
Posty: 233
Rejestracja: środa, 11 marca 2009, 12:56
Kontakt:

Podwójne kodowanie

Post autor: Maciej_o2 » środa, 16 października 2019, 10:05

Ave
Ośrodek chce żeby wykaz pikiet miał wszystkie kody dla danej pikiety. Czyli jeżeli pikieta jest jednocześnie skarpą, drogą, i jeszcze czymś tam jeszcze, to chcą te wszystkie kody w wykazie.
Idzie to jakoś ogarnąć?
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek

giekon
___
___
Posty: 95
Rejestracja: środa, 9 grudnia 2015, 16:27
Lokalizacja: Kluczbork

Re: Podwójne kodowanie

Post autor: giekon » czwartek, 17 października 2019, 09:25

Witam,
Ja kiedyś potrzebowałem podwójne kodowanie. Jedyne co mi przyszło do głowy to do tabeli dodałem nowe kolumny (Kod_1, Kod_2, Kod_3 itd) i tam dla odpowiednich pikiet wstawiałem kody. Potem eksport do wykazu, tekstówki. Ale widzę że brniemy w coraz to większą paranoję xD
---
Pozdrawiam
Grzesiek

Awatar użytkownika
Maciej_o2
____
____
Posty: 233
Rejestracja: środa, 11 marca 2009, 12:56
Kontakt:

Re: Podwójne kodowanie

Post autor: Maciej_o2 » piątek, 18 października 2019, 08:14

Tylko w wyborze słownika nie ma kodów.
Jest tylko K1 liczbowy.
Chyba, że źle szukałem.
Załączniki
struktura tab.JPG
struktura tab.JPG (42.05 KiB) Przejrzano 955 razy
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek

giekon
___
___
Posty: 95
Rejestracja: środa, 9 grudnia 2015, 16:27
Lokalizacja: Kluczbork

Re: Podwójne kodowanie

Post autor: giekon » piątek, 18 października 2019, 09:14

Zgadza się, nie ma. Ja to znowu "na około robiłem". Wybieram kody dla punktów które mnie interesują. Potem prawy przycisk myszki ma kolumnę standardową i "kopiuj zawartość tej kolumny do innej" czyli do Kod_2. Wtedy nie potrzeba wpisywać całego kodu tylko można mimo wszystko wybierać z listy
---
Pozdrawiam
Grzesiek

ODPOWIEDZ