GML

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Daro
____
____
Posty: 126
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: GML

Post autor: Daro » piątek, 10 stycznia 2020, 12:28

przesuwam w GMLu symbol Punktu o określonej wysokości na urządzeniu. w jaki sposób najszybciej poprawić odnośnik rzędnej, tak aby zaczepił się w nowe miejsce?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6153
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GML

Post autor: Jurek B. » piątek, 10 stycznia 2020, 13:29

Musimy to poprawić, żeby się aktualizował automatycznie w takim przypadku.
Do tego czasu, proszę usunąć tekst (usunie się też odnośnik), potem dla wybranego punktu wcisnąć prawy klawisz myszki i wybrać "Aktualizuj etykietę".
Pozdrawiam Jurek B.

szneqz
__
__
Posty: 35
Rejestracja: wtorek, 15 listopada 2011, 09:17

Re: GML

Post autor: szneqz » środa, 22 stycznia 2020, 15:12

czy po błędnym wstawieniu punkt o określonej wysokości np przy sieci wodociągowej jako rodzaj 1 - punkty na urządzeniu mogę zmieniać ten rodzaj na punkt na przewodzie lub punkt wykryty na przewodzie?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6153
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GML

Post autor: Jurek B. » środa, 22 stycznia 2020, 16:12

szneqz pisze:
środa, 22 stycznia 2020, 15:12
czy po błędnym wstawieniu punkt o określonej wysokości np przy sieci wodociągowej jako rodzaj 1 - punkty na urządzeniu mogę zmieniać ten rodzaj na punkt na przewodzie lub punkt wykryty na przewodzie?
Tak, ale trzeba wtedy w oknie bazy danych punktów wysokościowych wyświetlić ukryte pole "Typ punktu" i zmienić tam wpisaną wartość na właściwą - poniżej obrazek - normalnie to pole jest na końcu listy:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (67.83 KiB) Przejrzano 44 razy
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ