Przycinanie mapy/nożyczki

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
marcinn
______
______
Posty: 606
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Przycinanie mapy/nożyczki

Post autor: marcinn » wtorek, 18 lutego 2020, 18:21

Nie zauważyłem podpowiedzi kolegi. Faktycznie jest to do zrobienia w ten sposób, ale nie jest on zbyt komfortowy. Gdyby była opcja zaznaczenia wielu obiektów z CTRL i użycia po prostu nożyczek to byłoby dużo wygodniej. Na razie będę sobie w ten sposób radził, ale prosiłbym o sprawdzenie czy jest szansa na realizację mojej propozycji

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6252
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Przycinanie mapy/nożyczki

Post autor: Jurek B. » środa, 19 lutego 2020, 11:54

Na razie nie mam pewności czy w krótkim czasie programista wprowadzi to wybieranie wielu obiektów do wycinania, ale dostał je na listę do zrobienia.
Pozdrawiam Jurek B.

MACIERZ
____
____
Posty: 137
Rejestracja: środa, 4 maja 2005, 17:31

Re: Przycinanie mapy/nożyczki

Post autor: MACIERZ » poniedziałek, 24 lutego 2020, 17:02

Nie wiem co się stało, ale przestało działać u mnie w programie przycinanie :(

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6252
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Przycinanie mapy/nożyczki

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 24 lutego 2020, 17:56

MACIERZ pisze:
poniedziałek, 24 lutego 2020, 17:02
Nie wiem co się stało, ale przestało działać u mnie w programie przycinanie :(
A czy jest jakaś edytowalna warstwa?
Pozdrawiam Jurek B.

MACIERZ
____
____
Posty: 137
Rejestracja: środa, 4 maja 2005, 17:31

Re: Przycinanie mapy/nożyczki

Post autor: MACIERZ » poniedziałek, 24 lutego 2020, 18:38

Warstwa była edytowalna. Był chyba w projekcie jakiś błąd. Naprawa bazy nic nie dała. Niestety zdecydowałem się na usunięcie projektu (bardzo powoli otwierała się tabela) i założenie nowego. Teraz jest w porządku ale straciłem trochę czasu.
MM

ODPOWIEDZ