Eksport do innej mapy - problem

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
pomiar
__
__
Posty: 37
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Eksport do innej mapy - problem

Post autor: pomiar » piątek, 3 kwietnia 2020, 12:09

Witam Próbowałem na kilku projektach i odkryłem ,że jeżeli wyeksportuje mapę na swoim szablonie ( stworzonym na mapa zasadnicza 2015+ moje warstwy ) do tabeli zrobionej na szablonie mapa zasadnicza 2015 to wszystko jest okej, lecz na odwrót wywala błąd i tylko reset programu pomaga.
Jest na to jakiś sposób ?

trazja
Team
Team
Posty: 495
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Eksport do innej mapy - problem

Post autor: trazja » piątek, 3 kwietnia 2020, 12:41

Witam,
nie powinno być takiego problemu - jaki błąd Panu wyskakuje? Może któraś z warstw specjalnych (Dzialki, użytki, budynki) ma u Pana inną nazwę niż w szablonie mapy zasadniczej i tutaj powstaje konflikt?

pomiar
__
__
Posty: 37
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Eksport do innej mapy - problem

Post autor: pomiar » piątek, 3 kwietnia 2020, 13:19

Często wyskakuje tabel is busy, a czasami nic nie wyskoczy tylko program się zawiesza. Szablon był stworzony z mapy zasadniczej, warstw które mam po imporcie dxf z turbomapy i swoich opisów

trazja
Team
Team
Posty: 495
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Eksport do innej mapy - problem

Post autor: trazja » piątek, 3 kwietnia 2020, 13:32

pomiar pisze:
piątek, 3 kwietnia 2020, 13:19
Często wyskakuje tabel is busy, a czasami nic nie wyskoczy tylko program się zawiesza. Szablon był stworzony z mapy zasadniczej, warstw które mam po imporcie dxf z turbomapy i swoich opisów
Proszę przesłać przykład na at@geo.pl - jedną tabelę z obiektami na Pana szablonie i drugą z mapą zasadniczą. Spróbuję u siebie znaleźć przyczynę błędu.

pomiar
__
__
Posty: 37
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Eksport do innej mapy - problem

Post autor: pomiar » piątek, 3 kwietnia 2020, 14:17

Wysłałem na maila

ODPOWIEDZ