Sieć teletechniczna

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
dragko19
__
__
Posty: 42
Rejestracja: piątek, 13 stycznia 2012, 23:10

Sieć teletechniczna

Post autor: dragko19 » poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 10:12

Mam prośbę o poradę. GDDKIA zakładam wzdłuż swoich dróg sieć teletechniczną.
Jakim przewodem narysować na mapie numerycznej taką sieć?
Czy kanałem technologicznym?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6331
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Sieć teletechniczna

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 11:04

Jeżeli wiadomo dla jakiej konkretnie sieci (energetycznej czy telekomunikacyjnej), będzie ta sieć służyć, to należy użyć obiektu SUOP01_01 lub SUOP01_02 - czyli odpowiednia kanalizacja kablowa, a jeśli nie, to faktycznie najlepiej chyba kanał technologiczny - SUOP05.
Pozdrawiam Jurek B.

dragko19
__
__
Posty: 42
Rejestracja: piątek, 13 stycznia 2012, 23:10

Re: Sieć teletechniczna

Post autor: dragko19 » poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 12:30

To proszę o utworzenie w innych obiektach GESUT
dla szablonu GEOINFO kodu GULKAT - kanał technologiczny.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6331
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Sieć teletechniczna

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 12:35

Ok, pisałem o obiektach zgodnych z przepisami, nie o GeoInfo - ale jeśli pisze Pan o tym standardzie, możemy tam też dodać ten obiekt.
Pozdrawiam Jurek B.

dragko19
__
__
Posty: 42
Rejestracja: piątek, 13 stycznia 2012, 23:10

Re: Sieć teletechniczna

Post autor: dragko19 » poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 12:38

Dziękuję bardzo.

ODPOWIEDZ