Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
KZibi
____
____
Posty: 162
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: KZibi » czwartek, 2 kwietnia 2020, 18:20

Witam
Jest problem z prot. przyjęcia granic, nie wstawia właściwego nr działki
której dotyczy przyjęcie granic i tym samym właściciela.
Wygląda to tak zaznaczam (x) dz nr 3 po czym "zaznacz sąsiadujące z wybraną (3)"
a ostatnią zaznaczoną jest dz nr 6 i tą właśnie wstawia jako będącą przedmiotem przyjęcia
granic.
Jak bym nie oznaczył zawsze wstawia ostatnią zaznaczoną działkę.
Coś robię nie tak?.
Może zrobić tak jak jest w przypadku protokółu "ewidencyjnego" możliwość wyboru działki której dotyczy przyjęcie granic i przy okazji dorzucić możliwość wstawienia "Id roboty"

Pozdrawiam
KZibi

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6331
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Jurek B. » czwartek, 2 kwietnia 2020, 18:40

Witam, u mnie po takiej operacji jak Pan opisał uzyskuję protokół jak na zrzucie poniżej - wydaje się mi, że wszystko jest ok - pokazane są wszystkie zaznaczone działki po kolei:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (22.64 KiB) Przejrzano 5370 razy
Pozdrawiam Jurek B.

KZibi
____
____
Posty: 162
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: KZibi » czwartek, 2 kwietnia 2020, 20:00

Jurek B. pisze:
czwartek, 2 kwietnia 2020, 18:40
Witam, u mnie po takiej operacji jak Pan opisał uzyskuję protokół jak na zrzucie poniżej - wydaje się mi, że wszystko jest ok - pokazane są wszystkie zaznaczone działki po kolei:
Zgadza się w tabeli są wykazane wszystkie ale w tekście jest nie ten nr działki

KZibi
Załączniki
Prot p. granic.png
Prot p. granic.png (49 KiB) Przejrzano 5359 razy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6331
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Jurek B. » czwartek, 2 kwietnia 2020, 22:28

Musi Pan w edytorze szablonu użyć zmiennych: [akt_obr], [akt_gmi] i [akt_dz]
Pozdrawiam Jurek B.

KZibi
____
____
Posty: 162
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: KZibi » piątek, 3 kwietnia 2020, 08:02

Jurek B. pisze:
czwartek, 2 kwietnia 2020, 22:28
Musi Pan w edytorze szablonu użyć zmiennych: [akt_obr], [akt_gmi] i [akt_dz]
Dzięki :D teraz jest ok.

Pozdrawiam
KZibi

Waldemar Borowiec
_
_
Posty: 5
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Waldemar Borowiec » piątek, 3 kwietnia 2020, 12:46

Witam, jak będzie Pan miał gotowy szablon to chętnie skorzystam.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2363
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes » piątek, 3 kwietnia 2020, 14:08

Waldemar Borowiec pisze:
piątek, 3 kwietnia 2020, 12:46
Witam, jak będzie Pan miał gotowy szablon to chętnie skorzystam.
Ten szablon jest w programie. Jeśli nie był wcześniej edytowany przez użytkownika, to po aktualizacji te pola powinny się pojawić automatycznie.
pozdrawiam
grzes

Waldemar Borowiec
_
_
Posty: 5
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Waldemar Borowiec » poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 17:41

Niestety już edytowałem szablo. Brakuje jeszcze w tym szablonie wiersza z numeracją kolumn :(

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2363
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes » poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 19:01

Waldemar Borowiec pisze:
poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 17:41
Niestety już edytowałem szablo. Brakuje jeszcze w tym szablonie wiersza z numeracją kolumn :(
W katalogu C-GEO/BIN/BIN powinien być w takim razie plik prot_przyjecia_granic.fr3 - jak go Pan usunie to załaduje się najnowszy domyślny wzór.
pozdrawiam
grzes

Waldemar Borowiec
_
_
Posty: 5
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Waldemar Borowiec » wtorek, 7 kwietnia 2020, 17:19

Dziękuję Panie Grzegorzu. Wczytał się nowy szablon. Nie działa formuła {akt_gmi], wstawiłem [akt_jew] i jest OK! :)
Brakuje tylko wiersza z numeracją kolumn. Nie bardzo wiem jak go dodać :(

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2363
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes » wtorek, 7 kwietnia 2020, 18:18

Dodałem numery kolumn. W załączniku szablon do wypakowania do c-geo/bin/bin.
prot_przyjecia_granic.zip
(2.2 KiB) Pobrany 108 razy
pozdrawiam
grzes

Waldemar Borowiec
_
_
Posty: 5
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Waldemar Borowiec » niedziela, 19 kwietnia 2020, 11:10

Dzień dobry. Coś nie tak jest z tym szablonem, bo po eksporcie do rtf-u wygląda tak jak na załączniku

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2363
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes » niedziela, 19 kwietnia 2020, 15:39

Poprawka w załączniku
prot_przyjecia_granic.zip
(2.2 KiB) Pobrany 76 razy
pozdrawiam
grzes

ODPOWIEDZ